18 de març de 2024

Arriba la 14a edició de la Miscel·lània d’Estudis Bagencs a Manresa

Arriba la 14a edició de la Miscel·lània d’Estudis Bagencs a Manresa

En aquesta Miscel·lània es recolliran diferents estudis al voltant de la figura d’Ignasi de Loiola, la seva estada a la ciutat de Manresa i el context social, cultural i polític que l’envoltava, entre altres

El proper dijous 1 de desembre de 2022 a les 19 h es presentarà a l’Espai Manresa 1522 la Miscel·lània núm. 14 del Centre d’Estudis del Bages (CEB) coordinada per Adrià Mas Craviotto i presentada per Francesc Comas Closas, president del CEB i Adrià Mas Craviotto, director de l’obra.

Amb motiu de la commemoració dels cinc-cents anys de l’estada d’Ignasi de Loiola a Manresa, el Centre d’Estudis del Bages, entitat cultural creada el 1979 per preservar i difondre el patrimoni del Bages, publicarà la 14a Miscel·lània en la qual s’agruparan treballs relacionats amb l’època en què va viure i va tenir una influència directa Ignasi de Loiola, des de la Guerra Civil Catalana (1462-1472) fins a la Guerra dels Segadors (1640-1652). Precisament, la Miscel·lània porta per títol “De la Guerra Civil Catalana (1462-1472) a la Guerra dels Segadors (1640-1652)”, i recull un conjunt de 20 articles dels segles XV, XVI i la primera meitat del XVII. A través d’aquests, es pretén omplir alguns dels buits històrics que hi havia d’aquest període, així com ampliar i aprofundir, a través d’algunes aportacions inèdites i novadores, en l’estudi de la comarca del Bages i Manresa durant els segles baix-medievals i els primers segles moderns. A la vegada complementa cronològicament altres miscel·lànies que el CEB ha editat en anys anteriors.

Dintre d’aquesta, es fa un petit homenatge a l’humanista i estudiós Xavier Sitjes Molins, soci del Centre, medalla de la ciutat, amb la recopilació d’un conjunt d’articles que va escriure fa anys.

Aquest nou volum de la Miscel·lània recull al final una relació detallada de totes les activitats que s’han fet fins a finals de setembre d’enguany emmarcades dins el projecte de Manresa 2022 en el marc de la commemoració dels cinc-cents anys de l’estada de sant Ignasi a Manresa.

Vols compartir aquest contingut?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.