Darreres publicacions

15 € (socis) | 18 € (no socis) PVP

NOVETAT! Navarcles a l’època feudal (segles X-XII)

Miquel Torras Cortina, professor de la Universitat Autònoma de Barcelona, ha recollit tots els documents que parlen de Navarcles dels segles X al XII i n’ha reconstruït la història: el paisatge, els conreus, la població, etc. El llibre Navarcles a l’època feudal (segles X-XII) s’acompanya amb un CD amb el corpus de 116 documents que van de l’any 940 a l’any 1132.

PVP: 18 €

Sant Benet de Bages. Entendre un monestir

Quan i per què es va fundar el monestir? Com funcionava? Com es finançava? Què volia dir que era el senyor feudal de Navarcles i Sant Fruitós? Quins drets tenia sobre el territori? Per què va passar a dependre de Montserrat? Què va passar quan els monjos van marxar el 1835? Qui el va comprar? Per què la família Casas el va comprar? Com el va transformar? Un llibre de 288 pàgines, editat en color, amb fotografies, mapes i gràfics que il·lustren la història del monestir i la relació amb els pobles dels voltants. L’edició és a cura del Centre d’Estudis del Bages. L’autor Llorenç Ferrer va formar part de l’equip que va redactar el Pla Director del monestir.

Llibre tines medievals Corominas

PVP: 20 €

Premses, tines i trulls medievals al Berguedà, nord del Bages i part del Solsonès. Antics testimonis de com es feia al vi a l’edat mitjana

Es tracta d’un interessant llibre que presenta el treball de camp realitzat pels germans Corominas a la recerca de pedres i codineres relacionades amb el vi. Antics testimonis de com es feia el vi a l’edat mitjana. El treball és una bona contribució, valuosa i notable, en l’estudi dels vestigis antics relacionats amb la vinya i l’elaboració de vi. Són més de quatre-centes pàgines, totes i cadascuna plenes de coneixement, de dades, de fotografies i de dibuixos a disposició de qui tingui ganes de conèixer, amb tots els detalls, el fascinant procés de fer vi allà on les vinyes enriqueixen el paisatge i les relacions humanes.

Llibre

PVP: 20 €

Auge i declivi d’una burgesia catalana, Manresa a la baixa edat mitjana 1250-1500

The Rise and Decline of an Iberian Bourgeoisie. Manresa in the Latter Middle Ages, 1250-1500 és l’obra de Jeffrey Fynn-Paul que el Centre d’Estudis del Bages ha traduït al català amb el suport de l’Ajuntament de Manresa, el Parc de la Sèquia i la UManresa. L’obra dóna a conèixer al públic la història política, econòmica i social de la ciutat de Manresa, que es converteix així en un dels pocs municipis de Catalunya, i de l’estat, que compta amb una anàlisi tan completa, detallada i actualitzada de tot el que va succeir durant el segle XIV i el primer terç del XV.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada