26 de setembre de 2022

Charles Clifford

Manresa Clifford 1860-1861
A la dècada dels 60 del segle XIX, la fotografia arribava a Manresa, de la mà del fotògraf Charles Clifford. Copyright: Royal Collection Trust/© Her Majesty Queen Elizabeth II 2016
  • Nom: Charles Clifford (1819-1862)
  • Àmbit: Fotografia (restaurada per la Royal Collection Trust de Londes)
  • Període: Any 1860-1861
  • Fotografia: Photographic Souvenir of Spain, Vol.II, 1861, Charles Clifford | Consulta digital: Royal Collection Trust. © Her Majesty Queen Elizabeth II 2016, London

Una de les fotografies més antigues de la ciutat de Manresa, és de l’any 1860, realitzada pel fotògraf britànic Charles Clifford. Avui en dia la podem trobar a la Royal Collection Trust de Londres. Va aparèixer a la publicació Souvenir of Spain, volum II l’any 1861.

Descripció de la fotografia de la Royal Collection Trust:

Photograph of the city of Manresa in Catalonia. In the foreground stands the Vell bridge over the Cardoner river. In the right of the background, on a rocky outcrop stands La Seu de Manresa Cathedral with its single tower. More buildings follow the contours of the hill down towards the banks of the river. In the background are distant hills. 

The Pont Vell or ‘Old Bridge’ was constructed during the 12th century and is distinctively pointed at its apex in the centre. The bridge suffered damage to its central section during the Spanish Civil War but was re-built during the early 1960’s. The gothic church of La Seu de Manresa began construction in 1325 and the design for which was overseen by Antoni Gaudi.

Traducció al català:

Fotografia de la ciutat de Manresa a Catalunya. En primer pla es troba el pont Vell sobre el riu Cardener. A la dreta al fons, en un promontori rocós, es troba la Seu de la catedral de Manresa amb la seva única torre. Més edificis segueixen el contorn del turó avall cap a la riba del riu. Al fons de tot hi han turons distants.

El Pont Vell va ser construït durant el segle XII i es veu clarament en el seu vèrtex del centre. El pont va patir danys en la seva secció central durant la Guerra Civil, però va ser reconstruït durant la dècada de 1960. L’església gòtica de la Seu de Manresa es va començar a construir el 1325 i el disseny va ser supervisat per Antoni Gaudí.

Vols compartir aquest contingut?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.