26 de novembre de 2022

Juli Vintró i Casallachs

Façana del Carme
Façana del Carme, fotografia de Juli Vintró i Casallachs. (Arxiu fotogràfic del Centre Excursionista de Catalunya – Fons JVintróC)
  • Nom: Juli Vintró i Casallachs (Barcelona, 1863 – 1911)
  • Àmbit: Lloc de Culte
  • Any: Entre 1900 – 1911
  • Fotografia: Arxiu Fotogràfic del Centre Excursionista de Catalunya – Fons JVintróC.

Fotografia de 1911 o anterior feta per Juli Vintró i Casallachs (llur fons està digitalitzat al web Memòria Digital de Catalunya) on es veu amb detall el portal major de l’església del Carme de Manresa. La part construïda al segle XIV comprendria el basament i les columnetes típicament gòtiques. En canvi, el baix relleu de la Verge del Carme donant l’escapulari a Sant Simó Stock i la teulada que el protegia es va construir al segle XVIII.

Juli Vintró va néixer a Barcelona al voltant de 1863. Aficionat a la història, l’arqueologia, la fotografia, l’excursionisme, la geologia i la cartografia, va ingressar com a soci resident a l’Associació Catalanista d’Excursions Científiques (precedent del Centre Excursionista de Catalunya) al desembre de 1885. Va exercir diversos càrrecs en el centre, entre ells el de tresorer des de 1893. Va morir a Barcelona el 22 d’octubre el 1911.

Vols compartir aquest contingut?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.