Fonollosa ja té el projecte de restauració de l’església de Sant Vicenç de Fals

La Diputació de Barcelona ha lliurat a l’Ajuntament de Fonollosa el projecte de restauració de la nau central, la capella gòtica i la capella fonda de l’església de Sant Vicenç de Fals. El projecte, dirigit pel Servei de Patrimoni Arquitectònic Local (SPAL), actua en els diferents espais interiors de l’església, planteja i valora el conjunt d’actuacions necessàries de consolidació, restauració i rehabilitació per a garantir l’estabilitat dels diferents elements i materials constructius. El pressupost estimat d’aquestes actuacions és de 200.000 euros.

El projecte preveu mantenir i consolidar les discontinuïtats en els revestiments preexistents com a testimoni de les diferents transformacions que ha sofert l’edifici al llarg del temps, amb l’objecte de mantenir els seus valors documentals posant a l’abast de les generacions presents i futures les diferents sensibilitats i formes d’expressió culturals amb la màxima autenticitat.

El conjunt monumental de Fals està format per l’església parroquial, a la qual s’adossa l’antiga rectoria, i una alta torre cilíndrica de l’antic castell. Separada dels elements anteriors per un barranc, hi ha una altra esvelta torre de defensa, situada a la vessant dreta de la riera de Fonollosa. Les torres estan declarades Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) i l’església Bé Cultural d’Interès Local (BCIL).

Vols compartir aquest contingut?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.