Premi Pare Ignasi Puig i Simon 2017

Per a projectes de recerca relacionats amb la Manresa ignasiana 

Convoca: l’Ajuntament de Manresa en memòria del sacerdot de la companyia de Jesús, professor, investigador i savi divulgador dels coneixements científics, i autor de diverses publicacions sobre Sant Ignasi de Loiola a Manresa. Bases

1.- El premi s’adjudicarà a un projecte de recerca o de divulgació que tracti algun aspecte històric de l’edat moderna des d’una perspectiva social, humana, artística o patrimonial emmarcat a l’entorn de l’estada de Sant Ignasi de Loiola a Manresa (1522- 1523), de la seva canonització (1622), dels llocs de la ruta ignasiana de la ciutat, de la presència de la Companyia de Jesús a la ciutat o sobre la Manresa dels segles XVI al XVIII.

2.- La dotació del premi és de 1.500 euros (impostos inclosos) i l’Ajuntament de Manresa es reserva el drets d’edició de l’obra, ja sigui en format paper o en format digital i en les condicions i estil que consideri més oportuns. En aquest cas, l’autor haurà de cedir els drets de l’edició a l’Ajuntament de Manresa. L’autor del treball premiat que s’editi rebrà quinze exemplars de l’edició.

3.- Els projectes que optin al premi han d’aportar la següent documentació:

  • 3.a.- Resum del projecte de recerca amb indicació del mètode i de les fonts – documentals, bibliogràfiques, etc- que s’utilitzaran i dels objectius que es busquen (màxim 18.000 caràcters amb espais inclosos)
  • 3.b.- Justificació de l’oportunitat, singularitat o rellevància de la recerca que es proposa (màxim 5.000 caràcters amb espais inclosos)
  • 3.c.- Currículum d’investigació de l’autor (o autors) del projecte que permeti avaluar-ne la solvència i on constin les seves dades de contacte
  • 3.d.- Carta de recomanació d’una persona especialista en el tema de recerca que avali la consistència del projecte i la solvència de l’investigador

4.- El projecte premiat s’haurà de desenvolupar en el termini d’un any a comptar des de la data de l’acte públic de lliurament del premi. El treball que en resulti haurà de ser original, inèdit, redactat en català i d’una extensió mínima de 80 pàgines DIN A4, escrites en lletra Arial 12 i a espai interlinial d’1,5 punts, inclosos gravats, fotografies i altres elements que es considerin interessants per a l’estudi. S’haurà de presentar una còpia en paper i una en format digital i haurà d’anar acompanyat d’una carta de la mateixa persona especialista que ha avalat el projecte que certifiqui la qualitat i el rigor del treball final.

5.- Els projectes han de ser lliurats a la seu de Bages d’Òmnium Cultural, carrer del Bruc, 99 de Manresa, o l’Arxiu Comarcal del Bages, via de Sant Ignasi, 40 de Manresa, abans del 15 d’octubre de 2017.

6.- El jurat estarà format per persones del món de la cultura relacionades amb l’especialitat, i un representant de l’Ajuntament de Manresa, membre de la Comissió de seguiment Manresa 2022. Les decisions que prenguin seran inapel·lables.

7.- El jurat podrà declarar el premi desert.

8.- El veredicte del jurat es farà públic durant el mes de novembre i el guardó es lliurarà, conjuntament amb la resta de premis Lacetània, en un acte a finals del mateix mes de novembre a l’Ajuntament de Manresa.

9.- En el moment del lliurament, el beneficiari rebrà el 50% de l’import del premi.

10.- Al cap d’un any del lliurament del premi, el beneficiari haurà de lliurar el treball final amb els requisits que s’expressen més amunt a la seu de Bages d’Òmnium Cultural o a l’Arxiu Comarcal del Bages.

11.- El jurat del premi avaluarà si el treball acompleix la qualitat, el rigor i els objectius proposats inicialment i, si s’escau, proposarà el pagament del 50% restant del premi. En cas de no acomplir els requisits mínims, el jurat podrà demanar la revisió del treball per a esmenar les mancances que s’observin. En cas extrem d’incompliment d’aquestes bases, el jurat podrà revocar el premi i reclamar al beneficiari el retorn de l’import que haurà rebut inicialment.

12.- Si el jurat ho considera oportú, podrà designar una persona experta en el tema de la recerca per a que en faci un seguiment i/o l’avaluació final.

13.- L’original del treball final presentat es dipositarà a l’Arxiu Comarcal del Bages per a consulta pública.

14.- L’Ajuntament de Manresa decidirà sobre qualsevol qüestió no prevista en aquestes bases, les quals es pressuposen acceptades íntegrament pel sol fet de presentar-se a la convocatòria el premi.

Vols compartir aquest contingut?
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInGoogle+share on Tumblr

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>