28 de març de 2024

Presentació del número 119 de la revista Dovella

Presentació del número 119 de la revista Dovella Fotografia de 1928, del Pont Nou. Font: Revista Civtat nº17

El proper dijous dia 15 de desembre es presentarà el número 119 de la revista Dovella del Centre d’Estudis del Bages. La presentació tindrà lloc al Centre Cultural de la Biblioteca del Casino a les vuit del vespre. Durant l’acte es farà una projecció d’imatges històriques dels ponts de Manresa, comentada per Francesc Comas, president del Centre d’Estudis del Bages, i es lliurarà un exemplar de la revista Dovella als assistents.

La revista Dovella és la revista editada pel Centre d’Estudis del Bages que recull articles d’investigació bàsicament de temàtica bagenca. Aquesta publicació ha tingut continuïtat fins a l’actualitat, gràcies a la col·laboració de molta gent que han publicat treballs inèdits dels més diversos àmbits de les Ciències Humanes i Socials. Tanmateix la revista ha servit perquè aquesta tasca d’investigadors docents, universitaris i investigadors no quedés arraconada i sortís a la llum.

revista-dovella
Portada de la revista Dovella número 119.

La publicació també ofereix a tothom que ho vulgui la possibilitat de publicar articles d’interès que tinguin a veure amb els àmbits d’estudi esmentats, especialment de la comarca del Bages. Per enviar qualsevol proposta d’article, per publicar a DOVELLA, es pot contactar directament amb la seu del CEB o adreçant-se al correu electrònic: cebages@cebages.org especificant el títol de l’article, l’extensió, el material fotogràfic disponible i les dades de l’autor/s.

Per últim, esmentar que per subscriure’s i rebre periòdicament la revista a casa, només cal omplir el formulari de soci del CEB o contactar amb la secretaria de l’entitat a: cebages@cebages.org. La quota anual és de 40 euros.

Història de la revista

Dovella va néixer l’any 1981, fruit de la iniciativa d’un grup de joves estudiants, aplegats a l’entorn de l’Associació Cultural Dovella. Inicialment, es subtitulava com a «Revista d’història i art del Bages» i cap a l’any 1984 va ampliar el format i, especialment, la seva temàtica i l’àrea d’influència passant a anomenar-se «Revista cultural de la Catalunya central», com avui.

Aquesta publicació ha apostat per una millora constant de la seva presentació i ha incidit en la preparació de dossiers específics i, eventualment, monogràfics, alternant-los amb articles solts, fruit de les recerques dels diversos estudiosos del Bages i la Catalunya central en general. Es tracta, doncs, d’un producte que en podríem anomenar alta divulgació, que vol ser un nexe d’unió i enllaç entre tots els interessats en la nostra cultura.

Vols compartir aquest contingut?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.