13 d'agost de 2022
Sant Fruitós de Bages inaugura una exposició sobre les seves fàbriques tèxtils Antiga fàbrica Bertrand i Serra (1940)

Sant Fruitós de Bages inaugura una exposició sobre les seves fàbriques tèxtils

Antiga fàbrica Bertrand i Serra (1940)
Antiga fàbrica Bertrand i Serra (1940). Fotografia: Arxiu Casajoana

El proper divendres 18 de setembre s’inaugurarà a la Biblioteca municipal de Sant Fruitós de Bages una exposició sobre “El tèxtil a Sant Fruitós”, organitzada pel Col·lectiu de Recerca Històrica – Museu de Sant Fruitós.

Es tractarà d’un recorregut històric per les fàbriques tèxtils del municipi de Sant Fruitós de Bages dels segles XIX i XX, les quals van ser el motor industrial i econòmic més important del municipi. L’exposició s’estructura en tres àmbits diferenciats:

  • Les fàbriques de riu: La fàbrica del Pont (1825 fins 1962); La fàbrica de Sant Benet (1862 fins 1985, la colònia i fàbrica del Pont de Cabrianes (1877-80 fins 1966).
  • Les fàbriques del poble: fàbrica Bertrand i Serra (1921 fins 1982; fàbrica Vallès i Solà  (1929 fins 1986). També la situada a Torroella de Dalt: Peinaje del Río Llobregat (1962 fins 2012) i altres petites fàbriques artesanals.
  • La vida de les fàbriques.

L’exposició compta amb el suport de l’Ajuntament i la Biblioteca, i ha estat possible gràcies al treball de documentació i recerca que han fet els historiadors Lluís Virós i David Ferrer, i de la col·laboració d’antics treballadors i treballadores de les fàbriques que ens han cedit fotografies, documents, materials i estris. L’exposició es podrà visitar en horari de la Biblioteca fins el dia 30 d’octubre. La inauguració de l’exposició està prevista pel divendres 18 de setembre a les 19:30 i és oberta a tothom.

Vols compartir aquest contingut?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.