Un llibre recull els 150 anys d’història de les colònies industrials del Llobregat

El llibre recull 150 anys d’història sobre les colònies industrials. Foto: Diba

Els autors de la publicació són Albert Balcells i Rosa Serra

Les colònies industrials són un dels elements patrimonials principals que formen part del turisme industrial que promou la Diputació de Barcelona en la seva política de difusió i divulgació del turisme de proximitat i de coneixement del patrimoni històric recent.

Les colònies industrials són uns conjunts que neixen, creixen i es desenvolupen de maneres molt diverses i que han convertit la vall en un espai patrimonial de primer ordre i, alhora, complex. Una història extraordinàriament rica i plural que conforma la personalitat del nostre país. Els darrers 150 anys d’història de l’extens territori que va des del naixement del riu Llobregat, a Castellar de n’Hug, fins a la seva desembocadura, al Prat de Llobregat, han estat marcats pel ritme de transformació i urbanització de les colònies industrials.

El tema del llibre són les colònies industrials i mineres al Llobregat i als seus afluents, amb algunes referències comparatives amb el Ter. La concentració de colònies en les conques del Ter i del Llobregat estava relacionada amb l’existència de carbó a les capçaleres d’ambdós rius i amb l’arribada del ferrocarril a les mines.

La presentació del llibre sobre 150 anys de les colònies del Llobregat anirà a càrrec del catedràtic de Geografia de la Universitat Rovira i Virgili, Josep Oliveras Samitier.

  • Dia: dimecres, 19 de juny
  • Hora: 19.30 h
  • Lloc: Sala d’actes de l’auditori de la Biblioteca del Casino (Manresa)
Vols compartir aquest contingut?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.