18 de juliol de 2024

Revista Dovella

Dovella és una revista editada pel Centre d’Estudis del Bages (classificació CARHUS+) que recull articles d’investigació bàsicament de temàtica bagenca. Aquesta publicació ha tingut continuïtat fins a l’actualitat, gràcies a la col·laboració de molta gent que han publicat treballs inèdits dels més diversos àmbits de les Ciències Humanes i Socials. Tanmateix, la revista ha servit perquè aquesta tasca d’investigadors docents, universitaris i investigadors no quedés arraconada i sortís a la llum.

Per publicar a la revista o subscriure’s 

La publicació també ofereix a tothom que ho vulgui la possibilitat de publicar articles d’interès que tinguin a veure amb els àmbits d’estudi esmentats, especialment de la comarca del Bages. Per enviar qualsevol proposta d’article, per publicar a DOVELLA, es pot contactar directament amb la seu del CEB o adreçant-se al correu electrònic: publicacions@cebages.org especificant el títol de l’article, l’extensió, el material fotogràfic disponible i les dades de l’autor/s. 

Finalment, esmentem que per subscriure’s i rebre periòdicament la revista a casa, només cal omplir el formulari de soci del CEB o contactar amb la secretaria de l’entitat a: secretaria@cebages.org. La quota anual és de 40 euros.

Història de la revista

Revista cultural de la Catalunya Central
Revista cultural de la Catalunya Central

Dovella va néixer l’any 1981, fruit de la iniciativa d’un grup de joves estudiants, aplegats al voltant de l’Associació Cultural Dovella. Inicialment, se subtitulava com a «Revista d’història i art del Bages» i cap a l’any 1984 va ampliar el format i, especialment, la seva temàtica i l’àrea d’influència passant a anomenar-se «Revista cultural de la Catalunya central», com avui.

Aquesta publicació ha apostat per una millora constant de la seva presentació i ha incidit en la preparació de dossiers específics i, eventualment, monogràfics, alternant-los amb articles solts, fruit de les recerques dels diversos estudiosos del Bages i la Catalunya central en general. Es tracta, doncs, d’un producte que en podríem anomenar alta divulgació, que vol ser un nexe d’unió i enllaç entre tots els interessats en la nostra cultura.

Dovella, des de la seva primera edició, ha estat i és l’ànima del Centre d’Estudis del Bages. Aquesta publicació ha tingut continuïtat fins a l’actualitat, gràcies a la col·laboració de molta gent que han aportat o cedit treballs inèdits dels més diversos àmbits de les Ciències Humanes i Socials. Tanmateix, la revista ha servit perquè aquesta tasca d’investigadors docents, universitaris i investigadors no quedés arraconada i aparegués a la llum.

Consulta la Dovella en xarxa

RACO
RACO: Revistes Catalanes amb Accés Obert

Des del portal digital RACO (Revistes Catalanes amb Accés Obert) podràs consultar totes les revistes Dovella, excepte els darrers exemplars.

Vols compartir aquest contingut?