Revista Dovella

Revista cultural de la Catalunya Central

Revista cultural de la Catalunya Central

Dovella és una revista editada pel Centre d’Estudis del Bages (classificació CARHUS+) que recull articles d’investigació bàsicament de temàtica bagenca. Aquesta publicació ha tingut continuïtat fins a l’actualitat, gràcies a la col·laboració de molta gent que han publicat treballs inèdits dels més diversos àmbits de les Ciències Humanes i Socials. Tantmateix la revista ha servit perquè aquesta tasca d’investigadors docents, universitaris i investigadors no quedés arraconada i sortís a la llum.

Per publicar a la revista o subscriure’s 

La publicació també ofereix a tothom que ho vulgui la possibilitat de publicar articles d’interès que tinguin a veure amb els àmbits d’estudi esmentats, especialment de la comarca del Bages. Per enviar qualsevol proposta d’article, per publicar a DOVELLA, es pot contactar directament amb la seu del CEB o adreçant-se al correu electrònic: revistadovella@cebages.org especificant el títol de l’article, l’extensió, el material fotogràfic disponible i les dades de l’autor/s. 

Per últim, esmentar que per subscriure’s i rebre periòdicament la revista a casa, només cal omplir el formulari de soci del CEB o contactar amb la secretaria de l’entitat a: secretaria@cebages.org. La quota anual és de 40 euros.

Història de la revista

Dovella va néixer l’any 1981, fruit de la iniciativa d’un grup de joves estudiants, aplegats a l’entorn de l’Associació Cultural Dovella. Inicialment es subtitulava com a «Revista d’història i art del Bages» i cap a l’any 1984 va ampliar el format i, especialment, la seva temàtica i l’àrea d’influència passant a anomenar-se «Revista cultural de la Catalunya central», com avui.

Aquesta publicació ha apostat per una millora constant de la seva presentació i ha incidit en la preparació de dossiers específics i, eventualment, monogràfics, alternant-los amb articles solts, fruit de les recerques dels diversos estudiosos del Bages i la Catalunya central en general. Es tracta, doncs, d’un producte que en podríem anomenar alta divulgació, que vol ser un nexe d’unió i enllaç entre tots els interessats en la nostra cultura.

Dovella, des de la seva primera edició, ha estat i és l’ànima del Centre d’Estudis del Bages. Aquesta publicació ha tingut continuïtat fins a l’actualitat, gràcies a la col·laboració de molta gent que han aportat o cedit treballs inèdits dels més diversos àmbits de les Ciències Humanes i Socials. Tanmateix la revista ha servit perquè aquesta tasca d’investigadors docents, universitaris i investigadors no quedés arraconada i aparegués a la llum.

Consulta la Dovella en xarxa

RACO

RACO: Revistes Catalanes amb Accés Obert

Des del portal digital RACO (Revistes Catalanes amb Accés Obert) podràs consultar totes les revistes Dovella, excepte els darrers exemplars.

Vols compartir aquest contingut?