19 de juliol de 2024

Salvem la Torre Carreras

Fotografia: CEB
Fotografia: CEB

La Torre Carreras és un edifici que forma part del Patrimoni de Manresa. Es tracta de l’obra d’art noucentista més important que hi ha a Manresa. El vigent Pla del Patrimoni estableix que ha de tenir una protecció integral, és a dir, que s’ha de conservar tant l’exterior com l’interior.

En aquests moments està totalment abandonada i pateix un procés de degradació accelerat de dia a dia per l’acció del vandalisme. No podem permetre que es perdi un palauet noucentista tan valuós. És una vergonya que Manresa tingui una joia d’art noucentista en tal estat d’abandó i de degradació. Si Manresa ha rescatat la Torre Lluvià de la ruïna no pot permetre que la Torre Carreras es converteixi en una ruïna.

Fotografia: CEB
Fotografia: CEB

Les entitats que signem instem l’Ajuntament de Manresa com a responsable de la protecció del nostre Patrimoni perquè faci les accions necessàries per salvar la Torre Carreras de la destrucció, perquè encara hi som a temps si s’actua amb rapidesa i  diligència.  Si la propietat no la pot gestionar, tal com està demostrant, que l’Ajuntament prengui les mesures oportunes per la via d’execució per evitar que es malmeti l’edifici, o que es busqui la manera perquè passi a mans públiques o d’una entitat que en tingui cura.

Salvem la Torre Carreras, Patrimoni de Manresa!

Centre d’Estudis del Bages, Meandre, Amics de la Unesco de Manresa, Delegació Bages-Berguedà del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya.

Manresa, 7 d’abril de 2015


On és la Torre Carreras?

  • Carrer Castelltallat
  • Pujada Roja – Carretera de Vic N-141c


Més informació:

El Pou Digital: L’esplendor noucentista de la Torre d’en Carreras

Vols compartir aquest contingut?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.