19 de maig de 2024

El patrimoni a les eleccions municipals

Casa Llissach, al carrer de les Piques (Manresa). Fotografia: Antonio Mora Verges
Casa Llissach, al carrer de les Piques (Manresa). Fotografia: Antonio Mora Verges

Considerem que el Patrimoni en tots els seus aspectes (natural, paisatgístic, històric, artístic, arquitectònic, popular, etc.) és un element important dels nostres pobles, viles, i ciutats que ens identifica i dóna valor a l’entorn.

El patrimoni és un bé que ha de ser identificat, conegut i estudiat perquè així podrà ser valorat i esdevindrà un element d’interès. Protegir i conservar el llegat que hem rebut del passat és  un deure que tenim envers la nostra societat i envers les futures generacions. Si som conscients de l’interès i del valor del nostre patrimoni farem que tingui el grau de protecció legal i efectiva que es mereix. Posar en valor el patrimoni del municipi és rellevant des del punt de vista cultural, econòmic i d’identitat col·lectiva.

Ens dirigim a totes les organitzacions polítiques que es presenten a les properes eleccions municipals perquè en el seu programa electoral tinguin propostes clares sobre el Patrimoni del municipi. Propostes amb relació a la protecció legal, a l’estudi, el coneixement, la posada en valor i a la seva execució.

Creiem que tenir cura del nostre patrimoni, donar-li el valor que es mereix suposa una riquesa per a la nostra comunitat. El Patrimoni és un bé col·lectiu que hem de cuidar entre tots.

Centre d’Estudis del Bages, Comissió de Defensa del Patrimoni

Bages, abril de 2015

Vols compartir aquest contingut?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.