26 de maig de 2024

Es crea una comissió per definir els usos de l’Anònima

L'Anònima de Manresa, ara a mans de l'Ajuntament. Foto: Endesa
L’Anònima de Manresa, ara en mans de l’Ajuntament. Foto: Endesa

El ple de l’Ajuntament de Manresa d’aquest dijous va aprovar la creació d’una comissió per definir els usos de l’edifici de l’Anònima després d’escoltar el representant de l’AVV Vic-Remei, Enric Massaneda, i aprovar una esmena de CiU a la proposta inicial de la CUP per ampliar els membres de la comissió a persones i entitats d’altres punts de la ciutat i fer que els processos de participació no fossin vinculants.

Jordi Masdeu, portaveu de la CUP va recalcar que l’espai de l’Anònima és prou gran i massa cèntric per a deixar-lo passar. “Cal que la ciutadania es pugui implicar en la definició dels seus usos futurs”, va assegurar. El portaveu de CiU, Toni Llobet va defensar l’esmena del seu grup recordant que “només fa 17 dies que tenim les claus de l’equipament”. Considera positiu que la ciutadania “ja manifesti preocupació sobre el que hem de fer”. Favorable a crear la comissió, l’esmena és per intentar que la comissió pugui ser prou àmplia, en entitats i persones de la ciutat, més enllà del mateix sector on està l’edifici. I que les visites ja s’organitzin des de la comissió que es creï, a l’estil de les que es van fer en el procés participatiu del Teatre Conservatori. El representant del PP, Xavier Javaloyes, considera “interessant que l’ús sigui el màxim de consensuat”, i també que “cal consolidar-lo prèviament de seguretat per poder fer les visites”.

Per part republicana Mireia Estefanell va recordar que la seva aposta “és vigent des de 2007 quan es va aprovar, amb suport llavors de CiU, de dedicar-ho a les entitats de cultura Popular essent pol d’atracció al Barri Antic”. Estefanell també va preguntar sobre quins usos s’ha demanat el Pla d’usos que comptava amb el suport de la Diputació. Sonia Díaz, del PSC, es mostra convençuda que l’edifici té moltes opcions, que dóna molt de sí, i és molt interessant “que en parlem entre tots plegats”.

Vols compartir aquest contingut?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.