16 de juny de 2024

Exposició i conferència inaugural: “Domènech i Montaner, catalanisme i país. La vertebració de la Catalunya moderna”

Exposició i conferència inaugural: “Domènech i Montaner, catalanisme i país. La vertebració de la Catalunya moderna” Del 21 de juny al 23 de juliol de 2023 a la Biblioteca Ateneu Les Bases (Manresa)

“Domènech i Montaner, catalanisme i país. La vertebració de la Catalunya moderna”, exposició itinerant comissariada per l’historiador i president del Centre d’Estudis Lluís Domènech i Montaner, Carles Sàiz i Xiqués, que pretén recuperar l’empremta política de l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner durant els primers anys del moviment catalanista.

La trajectòria de Domènech —president de la Unió Catalanista, promotor de les Bases de Manresa, fundador de la Lliga Regionalista i del Centre Nacionalista Republicà— ens permet presentar-lo com un dels teòrics del nacionalisme que més han contribuït a forjar la Catalunya moderna. Dimarts 27 de juny a les 19 h conferència inaugural a càrrec del comissari de l’exposició Carles Sàiz i Xiqués, en la qual dissertarà sobre la trajectòria política de l’arquitecte durant els primers anys del catalanisme.

Organitza: Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Centre d’Estudis Lluís Domènech i Montaner, Centre d’Estudis del Bages i Ajuntament de Manresa.

CENTENARI DE LLUÍS DOMÈNECH I MONTANER

Vols compartir aquest contingut?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.