19 de maig de 2024

Jornades Europees de Patrimoni 2017

Jornades Europees de Patrimoni 2017

Els propers dies 6, 7 i 8 d’octubre, es celebraran a Manresa les Jornades Europees del Patrimoni, que enguany coincideixen amb la Fira Mediterrània i s’incorporen al seu programa com a activitats complementàries.

Com cada any a aquesta època, els monuments i equipaments patrimonials d’arreu d’Europa obren portes per celebrar les Jornades Europees del Patrimoni. Des de Manresa ens sumem a la celebració amb diverses activitats que serviran per apropar el patrimoni de la ciutat i difondre la consciència de conservar-lo a tots els públics, tant als manresans i manresanes com a les persones que vinguin a la ciutat amb motiu de la Fira Mediterrània.

Al llarg del proper cap de setmana es podrà gaudir de visites guiades a la Seu i als espais i edificis més emblemàtics del modernisme manresà amb accés a l’interior d’alguns d’aquests edificis, com la Buresa i la Casa Padró. Divendres s’inaugurarà l’exposició temporal del Museu Comarcal de Manresa sobre una col·lecció excepcional de xilografies. També hi haurà una visita teatralitzada a la Culla amb un tast de vins de la DO del Bages i una sortida a tres cellers vinícoles d’Artés, conduïda pel Centre d’Estudis del Bages amb voluntat d’obrir la visió al patrimoni de la comarca. Diumenge també hi haurà una visita guiada i l’institut Lluís de Peguera i diverses activitats obertes a tothom per commemorar els 90 anys de la institució.

Totes les activitats són gratuïtes.

Per a més informació:

Tel. 938753410

o bé

Oficina de turisme de Manresa


Una activitat col·laborativa

A Manresa, l’organització i la portada a terme de totes les activitats és possible gràcies a la col·laboració i el treball de múltiples institucions, entitats i persones a títol personal. Enguany hi participen l’Ajuntament de Manresa, el Centre d’Estudis del Bages, el Centre d’Interpretació del carrer del Balç i Kanko.cat, el Museu Comarcal de Manresa amb el suport de la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona., Manresa Turisme amb la col·laboració de Santasusana Assegurances i l’Hotelet, el Parc de la Sèquia amb el Camp d’Aprenentatge del Bages, DO Pla de Bages i MBICI, la Seu de Manresa i l’INS Lluís de Peguera conjuntament amb Amics del Peguera,  l’AMPA de l’INS Lluís de Peguera, i el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya-Delegació del Bages-Berguedà.


Les JEP a Catalunya

Les Jornades Europees de Patrimoni (JEP) se celebren a Europa durant un cap de setmana entre setembre i octubre. Els palaus, els castells, els monestirs, les fàbriques, els jardins històrics i altres espais patrimonials relacionats amb la natura, obriran les seves portes perquè els ciutadans gaudeixin de visites gratuïtes i oferiran activitats per donar a conèixer en profunditat el seu patrimoni comú, la millor manera d’aconseguir la implicació social en la seva salvaguarda i valoració.

A Catalunya, les JEP compten amb l’impuls i el suport de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis i Comarques, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Institut Ramon Muntaner.

Les JEP són la festa del patrimoni i els diferents municipis i entitats organitzen un seguit d’activitats gratuïtes per a tots els públics: visites guiades, representacions teatrals, concerts, exposicions… Es poden consultar totes a l’agenda en línia, un espai perquè tots els usuaris tinguin al seu abast, sigui a través de l’ordinador o a través d’un dispositiu mòbil, la programació completa de les JEP 2017.

Vols compartir aquest contingut?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.