16 de juny de 2024

La història sanitària de Navarcles recollida en el nou llibre del doctor Armand Rotllan

La història sanitària de Navarcles recollida en el nou llibre del doctor Armand Rotllan La medicina a Navarcles vol apropar als lectors els aspectes sociosanitaris més rellevants de la població d’aquest municipi bagenc.

La medicina a Navarcles vol apropar als lectors els aspectes sociosanitaris més rellevants de la població d’aquest municipi bagenc d’abans de la Guerra Civil, tot analitzant la topografia mèdica de Navarcles del metge Anicet Gresa, una visió extraordinària de les condicions de vida ecològiques i socioculturals de la població d’aquell temps.

Després de publicar Epidèmies al Pont de Vilomara i Rocafort a principi del segle XX, i Topografia mèdica de Talamanca, també amb Zenobita edicions, el Dr. Rotllan s’endinsa ara en la història sanitària del municipi de Navarcles, a la vegada que fa un reconeixement al reconegut metge Anicet Gresa de Mirambell, que va dedicar una dècada de la seva trajectòria professional a millorar la salut i la vida de la població de Navarcles, així com en altres municipis bagencs.

Entre les pàgines d’aquesta anàlisi s’hi exposen documents i informació de gran valor històric que transporten els lectors a la vida, des d’un punt de vista sanitari, al Navarcles d’abans de la Guerra Civil i que els ajuda a entendre quin era el dia a dia dels habitants d’aquest municipi.

“No cal ser professional sanitari per captar i valorar la importància de la feina que varen fer aquests metges per millorar l’assistència i les condicions de salut dels seus convilatans. Escriure la mateixa història contribueix a enfortir l’autoestima i més, si aquesta és brillant”, apunta en el pròleg el Dr. Jaume Padrós Selma, president del Col·legi de Metges de Barcelona.

Acte de presentació del llibre

La presentació del llibre tindrà lloc el divendres 16 de setembre a les 19 h al Centre Cultural La Creueta de Navarcles (Biblioteca pública Sant Valentí – C/Mura 1, Navarcles). L’acte anirà a càrrec d’Armand Rotllan, autor del llibre, i compartirà taula amb el Dr. Jaume Padrós, president del Col·legi de Metges de Barcelona i el Dr. Eduardo Naya del Rio, metge del CAP Navarcles entre els anys 1978-2016. També hi participarà l’alcaldessa de Navarcles, Alba Pérez, i serà conduït pel periodista manresà Joan Barbé.

Més informació: aquí
Vols compartir aquest contingut?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.