26 de maig de 2024

L’agenda de les Jornades Europees del Patrimoni 2019

L’agenda de les Jornades Europees del Patrimoni 2019

Com cada any, Manresa s’apunta a la cita europea anual per apropar el patrimoni a la ciutadania, fer-nos gaudir d’aquest llegat cultural i conscienciar tothom del seu valor cultural i social. De l’11 al 13 d’octubre la ciutat ofereix visites guiades gratuïtes, una exposició, un taller de tècniques de daurat, i obre les portes d’alguns monuments per a tots aquells que en vulguin gaudir. El Centre d’Estudis del Bages donarà a conèixer el patrimoni d’Avinyó.

El cap de setmana de l’11 al 13 d’octubre Manresa, com cada any, participarà a les Jornades Europees de Patrimoni amb la programació d’un seguit d’activitats que faran viure i gaudir d’espais i monuments emblemàtics de la ciutat a tots aquells ciutadans que ho desitgin. La coincidència amb la Fira Mediterrània pot afavorir encara més la participació a les diferents activitats i alhora s’ha enfocat com una oportunitat d’obrir el patrimoni de la ciutat a les persones que participin a la fira.

Les jornades, que son possibles gràcies a la implicació i l’esforç de múltiples institucions, entitats i persones a títol individual, arrencaran divendres 11 d’octubre a la tarda amb dues activitats, l’obertura d’una exposició del fotògraf Frank Gómez a la Casa Lluvià sobre espais industrials en desús a Manresa i el Bages, i una tarda de portes obertes a les noves zones museïtzades d’accés al Santuari de la Cova i a la Coveta.

Dissabte hi haurà activitats durant tot el dia. A Manresa el tret de sortida el donarà un taller de quatre hores al Museu de Manresa per aprendre i practicar algunes de les tècniques de daurar utilitzades als segles XVII i XVIII seguit d’una visita a les obres barroques del museu (inici a les 9,30h- activitat de pagament). A les 11h del matí es podrà assistir a la coneguda visita “Manresa, cor de Catalunya”, promoguda per la Fundació Turisme i Fires de Manresa i per la Seu de Manresa (cal fer reserva prèvia) o anar a descobrir el passat de Can Font de la Serra amb la visita que han organitzat el Museu de la Tècnica i el Parc de la Sèquia.

Però si dissabte preferiu sortir de la ciutat i anar a descobrir el patrimoni d’Avinyó, el Centre d’Estudis del Bages, ha preparat dues visites guiades per aquestes Jornades europees del Patrimoni: una a les 10h del matí, on es guiarà pel Centre d’interpretació Espai Matiners i pels exteriors de la casa modernista d’Abadal, i una altra a les 16h de la tarda a la Torre dels Soldats i per una part del camí ramader.

Diumenge, amb motiu del dia de la Seu, després de la missa conventual solemne cantada per la Capella de Música de la Seu es podrà fer visita lliure a la basílica i el seu patrimoni. I a les 12h s’ha programat una visita a la Seu on es pujarà fins a la primera coberta i s’acabarà amb un tastavins. Aquesta visita té un preu de 6 € per persona i té places limitades, cal fer reserva.

També hi haurà jornada de portes obertes dissabte, matí i tarda, i diumenge matí a alguns espais del Museu Comarcal de Manresa, del Carrer del Balç i a la Seu (consulteu horaris al programa), que us permetran fer-ne la visita lliurement.


Programa general de les activitats que es faran a tot Catalunya al web patrimoni.gencat.cat/ca/jep2019

Totes les activitats són gratuïtes excepte les dues indicades.

Vols compartir aquest contingut?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.