22 d'abril de 2024

“Manresa mira el riu”: un fascinant recorregut pel patrimoni industrial i ambiental del Cardener al seu pas per la capital del Bages

“Manresa mira el riu”: un fascinant recorregut pel patrimoni industrial i ambiental del Cardener al seu pas per la capital del Bages

El segell manresà Zenobita edicions publica un atractiu recorregut històric i geogràfic del Cardener pel seu pas pel terme municipal de la ciutat. Escrita per l’historiador Francesc Comas, aquesta obra ofereix una visió detallada del patrimoni cultural de Manresa, a través de nombroses fotografies actuals i històriques.

Zenobita edicions, l’editorial especialitzada en el patrimoni local, publica un altre llibre sobre aquesta temàtica: Manresa mira el riu, de l’historiador manresà Francesc Comas Closas. El llibre posa en valor el riu Cardener com a catalitzador de l’activitat econòmica de la ciutat al llarg de la seva història, així com del paisatge que ha marcat la ciutat al llarg dels darrers segles. Això fa que sigui una eina valuosa per als amants de la història i la geografia local.

L’obra està dividida en tres grans capítols que equivalen a tres trams del riu: del pont Petit de Sant Joan de Vilatorrada al pont del Congost, del pont del Congost al Pont Vell i del Pont Vell als Comtals. Cada tram està introduït per un plànol de la zona i incorpora un decàleg d’edificis d’interès (fàbriques, molins, ponts, cases…) i síntesis de fets històrics relacionats amb el riu. El recorregut està acompanyat per fotografies d’ara i abans.

Manresa mira el riu és un llibre imprescindible per a totes aquelles persones que vulguin conèixer la història de la ciutat i la importància del riu Cardener en el seu desenvolupament. La publicació és una oportunitat per a la ciutat de recordar el seu passat i valorar la seva evolució cap a un futur més sostenible i respectuós amb el medi ambient.

L’acte de presentació del llibre Manresa mira el riu es durà a terme el dijous 20 d’abril a les 19:30 de la tarda, al Museu de l’Aigua i el Tèxtil de Manresa. En aquest acte, hi intervindrà Jaume Perarnau i Llorens, doctor en Història de la Tècnica i director del Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya, el qual també ha redactat el pròleg del llibre.

Vols compartir aquest contingut?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.