16 de juny de 2024

Neix un grup de treball que elaborarà propostes sobre el «Tori»

Per iniciativa dels Amics del Teatre Conservatori, s’ha constituït un grup de treball que es proposa, durant els mesos vinents, elaborar un recull de propostes entorn del Conservatori.

Els Amics del Teatre Conservatori, és un col·lectiu de persones i entitats que va sorgir de la plataforma Conservem el Conservatori després que en el referèndum del passat mes de maig s’aconseguís mantenir el Teatre Conservatori. El seu objectiu és potenciar el coneixement i l’estima dels ciutadans d’aquest edifici que té més de 130 anys d’història.

El grup que s’acaba de crear treballarà per fer propostes concretes sobre l’edifici del Conservatori i està format per persones procedents de diferents àmbits i compta entre els seus membres amb el regidor de cultura de l’Ajuntament de Manresa, Joan Calmet, Jordi Basomba, gerent de l’empresa municipal Manresana d’Equipaments Èscènics i Pere Montoro, cap tècnic de MEES. La resta de membres de la comissió són l’arquitecte Jaume Espinal, l’historiador Francesc Comas, la directora de teatre Sílvia Sanfeliu, el gestor cultural Jordi Mira, l’historiador i arquitecte Francesc Rafat i Joan Morros en representació de les entitats que estan ubicades a l’edifici del Conservatori.

Grup de Treball dels Amics del Teatre Conservatori. Foto: ATC
Grup de Treball dels Amics del Teatre Conservatori. Foto: ATC

L’objectiu del grup de treball és preparar unes sessions monogràfiques sobre aspectes escènics, històrics, patrimonials, urbanístics i socioculturals que permetin a finals de març del 2015 poder disposar d’un document resum de la feina realitzada. Per la preparació de les sessions monogràfiques es consultarà a persones expertes i a professionals dels diferents àmbits.

Per altra banda, els Amics del Teatre Conservatori estan preparant una visita teatralitzada al teatre prevista pel mes de setembre i una exposició fotogràfica el mes d’octubre amb la col·laboració de Foto Art Manresa, una de les entitats que forma part del col·lectiu.

Vols compartir aquest contingut?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.