22 d'abril de 2024

Nou projecte del Centre: “Els viatgers a Manresa”

Nou projecte del Centre: “Els viatgers a Manresa” Vista de Manresa. Gravat en planxa de coure cap al 1820 d’un dibuix de Moulinier. Gravat per Dequevauviller.

El Centre d’Estudis del Bages iniciem un projecte de recerca sobre Els viatgers a Manresa.

Es tracta de buscar viatgers que en algun moment històric han visitat Manresa i van escriure algun text o fer alguna imatge sobre la ciutat o algun aspecte concret. Una recerca de personatges coneguts o destacats en algun aspecte que van venir a la capital del Bages fins a l’any 2000. En concret es tracta de localitzar l’autor i el lloc concret on dóna la seva visió de Manresa. Els documents reunits es publicaran al web del CEB i seran consultables pel públic. Es farà constància de les persones que hi hagin fet aportacions.

Així doncs, el projecte que us presentem és a través d’aquesta constància escrita: les cròniques, descripcions, cartes, imatges, il·lustracions, monografies, articles de diari, relats i materials diversos d’aquests viatgers com a font per al coneixement de la història, la cultura, l’antropologia i patrimoni social de Manresa. “Els viatgers a Manresa” seria una compilació del màxim de material possible dels viatgers que han fet parada a casa nostra i ens van deixar quelcom per escrit. Descriure una ciutat es pot fer de moltes maneres, des de l’aproximació a la seva realitat social, passant per fets històrics fonamentals o relatant part de l’experiència del viatger, i és precisament aquesta última, la visió del viatger, la que volem posar en relleu i de marc de treball en aquest projecte.

El projecte està impulsat pel CEB i el coordina i gestiona Jordi Bonvehí Castanyer membre de la Junta Directiva.

Et convidem a participar en aquest projecte col·lectiu del CEB. Les persones que vulguin fer aportacions poden dirigir-se al correu: cebages@cebages.org, amb el títol “Viatgers”.

Vols compartir aquest contingut?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.