19 de maig de 2024

Nou èxit de públic de les visites a la Manresa Desconeguda, amb més de mil participants

Nou èxit de públic de les visites a la Manresa Desconeguda, amb més de mil participants Josep Galobart, guia del Centre d'Estudis del Bages, durant la visita a l'ajuntament de Manresa, del dimarts 22 d'agost. Fotografia: Ajuntament de Manresa.

La visita d’ahir a la tarda a l’Oller del Mas, amb més de 400 participants, va cloure l’edició d’enguany de les Visites a la Manresa Desconeguda, que com ja és tradició han estat un èxit de públic. Les visites a l’Ajuntament (dimarts), al carrer Sobrerroca (dimecres) i a l’Oller del Mas (dijous) han pràcticament esgotat la capacitat disponible i han superat el miler de participants. El públic majoritàriament s’ha mostrat molt satisfet d’haver descobert racons amagats d’aquests indrets i l’organització en fa un balanç molt positiu.

La darrera Visita a la Manresa Desconeguda organitzada amb motiu de la Festa Major d’aquest any, ahir a la tarda a l’Oller del Mas, va aplegar més de 400 persones. En total es van fer 17 grups, d’entre 23 i 25 persones, i que van poder visitar la vinya, la capella, l’edifici principal, la torre i el celler. Les explicacions, a càrrec dels historiadors del Centre d’Estudis del Bages Francesc Serra i Francesc Comas, i de responsables de l’Oller del Mas, van permetre conèixer la història de la família i el mas, i el conreu de la vinya i la producció dels diferents tipus de vi.

A més, ahir alguns van completar la visita fent el trajecte d’anada i tornada a peu o en bicicleta. Concretament, 40 persones van arribar l’Oller del Mas a peu, conduïdes pel Centre Excursionista de la Comarca del Bages i persones voluntàries, mentre que 25 van fer el recorregut en bicicleta, conduïdes per l’entitat MBICI.

La visita d’ahir posa punt final al programa d’aquest any, que l’organització torna a valorar molt positivament. Dimarts, 350 persones, dividits en 17 grups, van passar ininterrompudament, de 5 a 8 de la tarda, per diferents estances del consistori manresà i van poder conèixer algunes interioritats de l’edifici que, fa 125 anys, va acollir l’assemblea de la Unió Catalanista que va aprovar les Bases de Manresa.

L’endemà, dimecres, les visites es van traslladar al carrer Sobrerroca, vial principal de la Manresa de fa 125 anys. Es va fer un itinerari guiat pels espais que configuren el carrer: tines i cellers, un molí d’oli i la casa natal d’Oms i de Prat. Finalment, va haver un tast d’oli i productes de l’horta, de la mà de productors locals.

Aquest any també s’ha estrenat amb molt èxit el sistema de reservar els tiquets a l’avançada, per a les visites dels dos primers dies, amb l’objectiu d’evitar cues i facilitar l’organització. Per dimarts, 170 persones ja havien passat anticipadament per l’Oficina de Turisme a recollir el seu tiquet. Per a la visita de l’endemà, 375 persones van recollir el tiquet anticipat, de manera que ja es van exhaurir totes les places. En aquest sentit, l’organització, atès l’èxit de la convocatòria, intentarà programar de nou la visita properament. Per aquest motiu, es demana a les persones interessades que s’adrecin per correu electrònic a patrimonicultural@ajmanresa.cat fent la sol·licitud. Si hi ha demanda suficient, es repetirà la visita al llarg del mes de setembre.

L’organització de les visites ha estat a càrrec de l’Ajuntament de Manresa, el Centre d’Estudis del Bages i Manresa Turisme i ha estat possible gràcies a la tasca dels serveis de manteniment de l’ajuntament i la col·laboració de l’Arxiu Comarcal del Bages, el Museu Comarcal de Manresa, el Carrer del Balç, la Família Armengol-Tripiana, el restaurant 2D Sushi, L’Anella Verda, el Mas dela Sala, Mengem Bages, l’Oller del Mas, el Centre Excursionita de la Comarca del Bages,  MBICI i Jordi Espuña.

Vols compartir aquest contingut?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.