21 de juliol de 2024

Salvem l’Arxiu de la Caixa de Manresa

Les entitats i les persones que signem a sota volem expressar la nostra preocupació perquè el patrimoni documental de la Caixa de Manresa no es perdi i es conservi íntegre a la ciutat de Manresa.

La Caixa de Manresa ha estat una entitat molt important en la història de la ciutat de Manresa, ha jugat un paper cabdal no sols en l’aspecte econòmic sinó també en el social i el cultural. La seva activitat també ha estat important en el conjunt de la comarca de Bages i de la Catalunya Central.

El fons documental de la Caixa de Manresa conserva els testimonis de la seva llarga trajectòria que va començar el 1863 i ha durat 150 anys. Es tracta d’un conjunt documental molt ric i variat que conté: l’arxiu històric de l’entitat, l’arxiu de l’Obra Social, l’arxiu de la Fundació, el fons dels Premis Oms i de Prat, el fons de la Sala d’Actes i Exposicions de la Plana de l’Om, el fons fotogràfic.

En aquests moments l’antiga Caixa de Manresa està a punt de passar a mans privades desconegudes. Això suposa un futur incert per a tot el fons documental que podria desaparèixer, fragmentar-se i allunyar-se de Manresa i del Bages.

Demanem que l’Ajuntament de Manresa vetlli per la conservació íntegra del patrimoni documental de la Caixa de Manresa i faci les gestions necessàries perquè tot aquest patrimoni documental passi a formar part de l’Arxiu Comarcal del Bages.

Desitgem conservar el nostre patrimoni! Desitgem que la ciutat de Manresa preservi aquest valuós patrimoni documental que forma part de la nostra història!

Manresa, 2 de gener de 2013

Vols compartir aquest contingut?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.