26 de maig de 2024

Les visites a la Manresa Desconeguda 2016

Les visites a la Manresa Desconeguda 2016 Imatge de la Fonda Sant Antoni. A l'esquerra l'edifici del Ajuntament de Manresa. Fotografia: Francesc Rubí

Les visites a la Manresa Desconeguda de la Festa Major de Manresa 2016 donaran a conèixer diferents edificis d’especial interès històric i arquitectònic. Totes les visites són gratuïtes.

Les Visites a la Manresa Desconeguda les organitza l’Ajuntament de Manresa, i compten amb la col∙laboració de les següents entitats o col∙lectius: Associació Memòria i Història de Manresa, Amics de l’Art Romànic del Bages, Amics de la Seu, Armats de Manresa, Arxiu Comarcal del Bages, Centre d’Estudis del Bages, Col∙legi d’Arquitectes de Catalunya – Delegació del Bages‐Berguedà, MBICI, Museu Comarcal de Manresa, Oficina de Turisme de Manresa, Voluntaris Culturals, INS Lluís de Peguera, AMPA de l’INS Lluís de Peguera, Comissió Any Josep M. Planes, Grup Sardanista Dintre el Bosc, Cos de Dansa de la Innocentada de l’Agrupació Cultural del Bages, Xarops la Palmera, Pere Santamaría arquitecte i Duopros SL. Les visites que es realitzen en forma d’itinerari se suspendran en cas de pluja continuada.

Dilluns 22, de 17 a 20 h: Esglésies enderrocades. Escenaris de la destrucció del patrimoni durant la Guerra Civil. El recorregut permetrà conèixer què queda de les antigues esglésies de Manresa, enderrocades l’any 1936. L’inici serà al Museu Comarcal de Manresa (portal del carrer Viladordis, 1) i finalitzarà amb la visita a l’Espai Manresa 1522. Els grups sortiran des de les 17 h, cada 10 minuts, fins a les 20 h, i el recorregut també es podrà fer en bici (en aquest cas, la sortida serà a la plaça Sant Domènec, a les 17 h, amb bicicleta pròpia o de MBICI – cal reserva prèvia).

Dimarts 23, de 17 a 20 h: L’Institut Lluís de Peguera. Visita a la sala d’actes i la biblioteca, les parts més antigues rehabilitades. L’inici de les visites serà a l’entrada de la plaça d’Espanya, i sortiran grups cada 15 minuts.

Dimecres 24, de 17 a 20 h: L’oci nocturn a primers de segle XX, de la mà de Josep M. Planes. Recorregut pels espais d’oci nocturn de la Manresa dels anys vint i trenta (des del Teatre Conservatori al Coro Sant Josep, a través de textos del periodista manresà Josep M. Planes). L’inici serà a la plaça Sant Domènec, des d’on sortiran grups cada 15 minuts.

• Dijous 25, de 17 a 20 h: La Casa Fàbregas: un edifici històric a la plaça Major. Oportunitat única per visitar les estances que configuren les plantes principals d’aquest casal barroc, habitualment tancat al públic, i que pròximament es dedicarà a altres usos. L’inici de la visita serà davant l’antiga Fonda Sant Antoni, a la plaça Major, i sortiran grups cada 10 minuts. Dues d’aquestes visites, “Esglésies enderrocades. Escenaris de la destrucció del patrimoni durant la Guerra Civil” i “L’oci nocturn a primers de segle XX, de la mà de Josep M. Planes” s’emmarquen dins el 80è aniversari de Memòria de la Guerra Civil Espanyola.

Reportatge especial de la Casa Fàbregas, publicat al diari Regió7 el 18 d’agost

Vols compartir aquest contingut?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.