26 de maig de 2024

Conferència “Plàcida Genescà i Caballé. Una arxivera amb arrels manresanes”

Conferència “Plàcida Genescà i Caballé. Una arxivera amb arrels manresanes”

El Centre d’Estudis del Bages i el Servei d’Arxius de la Federació Catalana de Monges Benedictines (SAF) organitzen aquesta conferència de la mà de la doctora Núria Jornet-Benito, historiadora i professora de la Universitat de Barcelona i col·laboradora del SAF. Una conferència que posa de relleu la biografia d’una de les moltes dones invisibles de la nostra història: Plàcida Genescà i Caballé, monja i arxivera del monestir de Santa Clara de Barcelona.

Us hi esperem!

Conferència
Plàcida Genescà i Caballé. Una arxivera amb arrels manresanes

Centre Cultural el Casino · Manresa

Dijous 28 març 2019, a les 19.30 h

Núria Jornet Benito

Doctora en Història Medieval per la Universitat de Barcelona, amb una tesi sobre la primera comunitat de clarisses en terres catalanes (fundació i arxiu), publicada el 2007: El monestir de Sant Antoni de Barcelona: l’origen i l’assentament del primer monestir de clarisses a Catalunya (Barcelona: Publicacions de l’Abadia de Montserrat, 2007). Formada com a medievalista a la Universitat de Toulouse-Le Mirail, amb una tesi de llicenciatura-maitrise sobre la condició de la dona catalana a través dels testaments (Ego femina: les últimes voluntats: la dona a través dels testaments femenins catalans: 938-1131, l’any 1992). Màster d’Arxivística i Gestió de Documents (UAB- AAC-GD) amb un treball de fi de màster sobre el notariat (Catàleg dels protocols notarials de Vilanova i la Geltrú. Barcelona: Fundació Noguera, 2001).

Professora titular del Departament de Biblioteconomia i Documentació de la Universitat de Barcelona, amb docència des de l’any 1994 en assignatures d’arxivística, patrimoni documental i tècniques historiogràfiques de la recerca documental.

Vols compartir aquest contingut?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.