16 de juny de 2024

Obertes les inscripcions a la quinzena edició del Recercat

Obertes les inscripcions a la quinzena edició del Recercat

Com cada any, l’Institut Ramon Muntaner organitza el Recercat. Jornada de Cultura i Recerca Local, que vol ser un punt de trobada entre els centres i instituts d’estudis locals i comarcals dels territoris de parla catalana. La quinzena edició d’aquesta jornada se realitzarà a Cervera, Capital de la Cultura Catalana 2019, els dies 3, 4 i 5 de maig, i comptarà amb l’habitual fira de centres d’estudis, situada a la plaça de Pius XII, en la qual es podran trobar les novetats editorials de la recerca local i comarcal del conjunt dels territoris de parla catalana, així com una exposició de pòsters que mostren els projectes més destacats dels centres i instituts d’estudis locals i comarcals participants.

A més, al Recercat també s’hi podran visitar les exposicions “Josep M. Miró i Rosinach: El pintor de la Segarra (1925-2007)”, “Passat, present i futur de la maçoneria a  Catalunya”, “Aureli Capmany. La dansa i l’Esbart Català de Dansaires” i “Espai i Festa. La transformació festiva de l’espai públic a les viles i als barris de Barcelona”. Pel que fa a les diferents activitats, la tradicional taula “Patrimoni a debat: reflexions des de la societat civil” durà aquesta vegada per títol “L’arquitectura tradicional i la configuració del paisatge”, aprofitant la presentació del catàleg de l’exposició “Construint el territori”, mentre que el Mosaic d’Experiències es dedicarà a la figura de l’historiador Agustí Duran i Sanpere. Per últim, el Mosaic Recercat ens donarà a conèixer els últims projectes que estan duent a terme els centres d’estudis locals i comarcals de parla catalana.

Durant la jornada també es durà a terme l’acte de lliurament de la catorzena edició dels Premis Recercat, el dissabte 4 de maig a dos quarts de dues de la tarda al paranimf de la Universitat de Cervera.

Qui estigui interessat en assistir-hi, pot inscriure-s’hi a l’enllaç https://www.irmu.org/projects/recercat/7. Al document adjunt a aquesta notícia hi trobareu un document amb el programa provisional del Recercat.

A banda, recordem que el termini presentar candidatures per als Premis Recercat acaba el 25 de març de 2018que també és la data marcada per rebre el material per als pòsters de projectes de centres d’estudis.

Vols compartir aquest contingut?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.