19 d'abril de 2024

L’Institut Ramon Muntaner obre la convocatòria d’ajuts a projectes amb una nova línia dedicada al patrimoni industrial

L’Institut Ramon Muntaner obre la convocatòria d’ajuts a projectes amb una nova línia dedicada al patrimoni industrial

L’Institut Ramon Muntaner ha obert la XIV Convocatòria d’ajuts a projectes d’investigació o de difusió cultural en la qual ha inclòs una nova línia de subvencions per a projectes relacionats amb la investigació de patrimoni industrial, que se sumen a la línia dedicada als projectes sobre patrimoni etnològic.

Els ajuts atorgats per l’IRMU pretenen fomentar la creació de xarxes d’investigació i de difusió cultural d’àmbit local i comarcal que impliquin diferents entitats en un projecte comú, vinculat preferentment a temes de patrimoni etnològic i a partir d’ara, com ja hem dit, també de patrimoni industrial. Entre temes que hi poden optar s’hi troben el patrimoni cultural, natural, històric, artístic, etnogràfic, arxivístic, arqueològic -queden excloses les intervencions arqueològiques, industrial, així com temes sobre literatura, llengua, art, geografia, educació, integració social, factors de desenvolupament econòmic o temes mediambientals.

Els canvis en la temàtica però no són l’única novetat d’enguany, sinó que també s’han ampliat les institucions que donen suport a aquests ajuts.  Així, a partir d’ara, a més del Programa de l’Inventari del Patrimoni Etnològic de Catalunya, de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, també hi donarà suport per primer cop el MNaCTEC, amb relació a aquesta nova línia d’ajuts dedicats al patrimoni industrial.

Segons els  bases, els ajuts oscil·len entre un mínim de 1.200 € i un màxim de 6.000 euros. El termini de presentació de sol·licituds acaba el dijous 11 d’abril de 2019. Els treballs presentats han d’estar escrits en català o en aranès i han de tenir una durada d’un any, i si estan estructurats en fases, tan sols s’hi poden presentar fins a un màxim de 3. Entre alguns dels criteris que valorarà el jurat es troben l’interès científic de la proposta, l’adequació metodològica i el pla de treballs, l’impacte de la recerca en el seu àmbit territorial i la trajectòria dels investigadors responsables del projecte. La convocatòria està adreçada a centres i instituts d’estudis locals i comarcals, a les entitats que formen part de l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial i als investigadors vinculats.

Es poden consultar les bases completes de la convocatòria a l’enllaç https://www.irmu.org/irmu/call/206.

Vols compartir aquest contingut?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.