20 de juliol de 2024

Les malalties de Sant Ignasi de Loiola, recollides en un llibre

Les malalties de Sant Ignasi de Loiola, recollides en un llibre

Sant Ignasi Malalt. Anàlisi de les malalties de sant Ignasi de Loiola, editat per la manresana Zenobita, ens presenta una altra perspectiva del sant, probablement el personatge més transcendent que arriba a Manresa el segle XVI. Rotllan descriu un personatge malalt, feble i coratjós, i alhora ens mostra una Manresa hospitalària que acull el sant amb totes les eines i mitjans dels quals disposa. Tot i que sant Ignasi ha estat a bastament documentat, aquesta obra col·labora al seu coneixement des d’una visió mèdica. Aquest llibre, tal com explica l’autor en el pròleg, pretén divulgar i analitzar un dels aspectes més significatius i transcendentals de sant Ignasi en el període viscut a Manresa, tot valorant el seu estat de salut i les malalties que va patir.

El Dr. Armand Rotllan i Verdaguer és historiador de la medicina, vicepresident de la Junta de l’Arxiu Històric de les Ciències de la Salut Simeó Selga i Ubach (COMB) i soci del Centre d’Estudis del Bages, i té una llarga trajectòria com a estudiós de la història de la sanitat manresana i bagenca.

L’acte de presentació estarà conduït pel mateix autor, el Dr. Armand Rotllan, i presidit per l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, el director de l’Arxiu Històric de les Ciències de la Salut Simeó Selga i Ubach (COMB), Lluís Guerrero i Sala, i el Pare Lluís Magriñà, superior de la Comunitat de Jesuïtes de la Cova de Sant Ignasi.

«Sant Ignasi Malalt. Anàlisi de les malalties de sant Ignasi de Loiola», d’Armand Rotllan, es presentarà divendres 15 de juliol, a les vuit del vespre a l’Espai Manresa 1522, a l’edifici del Teatre Conservatori.

Llibre
“Sant Ignasi Malalt. Anàlisi de les malalties de sant Ignasi de Loiola”, d’Armand Rotllan, es presentarà avui divendres, 15 de juliol, a les 8 del vespre a l’Espai Manresa 1522.
Vols compartir aquest contingut?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.