19 de maig de 2024

Es convoquen els Lacetània 2023, que incorporen el nou premi Maria Matilde Almendros de teatre amateur

Es convoquen els Lacetània 2023, que incorporen el nou premi Maria Matilde Almendros de teatre amateur

D’altra banda, es fa un nou enfocament del Premi Pare Ignasi Puig i Simon, que es converteix en una beca de recerca, i el premi Bages de Narrativa Jove passa a nomenar-se premi Josep Maria Aloy

Els premis Lacetània de les Arts i la Cultura incorporen aquest any el nou guardó Maria Matilde Almendros Carcasona, en reconeixement de la tasca realitzada per persones, en actiu o no, vinculades al teatre amateur o bé a col·lectius teatrals actuals, convocat per Ràdio Manresa i El Galliner.

D’altra banda, es fa un nou enfocament del Premi Pare Ignasi Puig i Simon, que es converteix en una beca de recerca, i el premi Bages de Narrativa Jove passa a nomenar-se premi Josep Maria Aloy de Narrativa Jove i el dota FUB-UManresa.

La gala de lliurament de premis tornarà al teatre Conservatori de Manresa, després d’haver-se celebrat a la Fàbrica Vella de Sallent. Recordem que des de l’any passat la gala es fa alternativament a Manresa i a una altra població de la comarca.

Els Premis Lacetània de les Arts i la Cultura són convocats per l’Ajuntament de Manresa, Amics de la Seu, Centre d’Estudis del Bages, Cercle Artístic de Manresa, Consell Comarcal del Bages, El Galliner, Lítel.cat, Òmnium Bages-Moianès, Ràdio Manresa. Regió7. Hi col·laboren: Cots i Claret, Família Esteve, FUB-UManresa i Regió7, sota la coordinació d’Òmnium Bages-Moianès.

El termini per al lliurament de propostes acaba el dia 16 d’octubre de 2023 (vegeu les bases detallades dels tretze premis a www.premislacetania.info).


Els tretze guardons d’aquest any

Premi Antoni Esteve per a estudis sobre la Catalunya Central

A un treball de recerca o de divulgació en qualsevol camp emmarcat en la Catalunya Central. Dotat amb 1.500 euros (impostos inclosos) per la família Esteve. Convocat pel Centre d’Estudis del Bages i Òmnium Bages-Moianès.

Premi Beca de Recerca Pare Ignasi Puig i Simon

Beca de Recerca convocada per l’Ajuntament de Manresa i dotada amb 3.000 euros (impostos inclosos) per a un projecte de recerca o divulgació que enforteixi el relat turístic i divulgatiu sobre el llegat de l’estada d’Ignasi de Loiola a la ciutat en el sentit més ampli possible.

Premi Berenguer de Montagut per a estudis sobre la Seu de Manresa

A treballs de recerca o de divulgació sobre art, música, religió o valors culturals emmarcats en l’àmbit de la basílica de Santa Maria de la Seu de Manresa. Convocat pels Amics de la Seu i dotat amb 1.000 euros (impostos inclosos) per Cots i Claret.

Premi Consell Comarcal del Bages a la cultura popular i tradicional

A iniciatives dutes a terme en el darrer any i mig per entitats o associacions de la comarca. Convocat i dotat pel Consell Comarcal del Bages amb 1.500 euros.

Premi El Galliner de textos teatrals

A una obra de teatre. Convocat per l’Associació Cultural El Galliner, de Manresa. El premi consistirà en la lectura dramatitzada de l’obra o una residència tècnica de dos dies per fer una funció al Kursaal, d’acord amb el que s’especifica en les bases detallades.

Premi Empremta

En reconeixement d’una iniciativa de país personal o col·lectiva que hagi destacat en els darrers temps, des de les comarques del Bages i el Moianès, en el desenvolupament cultural, artístic o social del país. Convocat per Òmnium Bages-Moianès.

Premi Josep Maria Aloy de Narrativa Jove

Adreçat a joves escriptors entre 16 i 20 anys. Dotat amb 500 euros i la publicació al diari Regió7, el primer premi, i amb 200 euros, el treball finalista. Convocat per Òmnium Bages-Moianès, amb el patrocini de la Fundació Universitària del Bages·UManresa i la col·laboració de Regió7.

Premi a la Projecció artística – Il·lustració

Convocat pel Cercle Artístic de Manresa per distingir un/a artista en il·lustració de la Catalunya Central, de qui es valorarà l’obra i la projecció al llarg del temps amb una exposició l’any següent a l’Espai 7, de Manresa, i, si ho desitja, altres exposicions a l’Espai d’Art del Cercle i a l’Espai Òmnium.

Premi Plácido a la producció cinematogràfica

A una iniciativa de producció cinematogràfica, relacionada amb la comarca del Bages per la vinculació que hi pugui tenir (equip tècnic, artístic, producció, temàtica, localització). Convocat i dotat per Cineclub Manresa amb 300 euros, un abonament de l’any 2024 i l’exhibició del treball dins la temporada en curs de Cineclub Manresa.

Premi Litel de Música

A una composició musical inèdita, tant la lletra com la instrumentació, i íntegrament en català. Convocat per Litel.cat. El premi consistirà en la producció, enregistrament, mescla i masterització del tema a l’estudi Litel.cat.

Premi Maria Matilde Almendros Carcasona al teatre amateur

Convocat per Ràdio Manresa i El Galliner, en record de qui ha estat l’actriu manresana més significada de l’escena catalana de l’últim segle, en reconeixement de la tasca realitzada per persones, en actiu o no, vinculades al teatre amateur, o bé a col·lectius teatrals actuals, dins l’àmbit territorial de les comarques del Bages i el Moianès.

Premi Regió7 de Comunicació

A iniciatives informatives en qualsevol mitjà de comunicació social, sobre temes de les comarques de l’Anoia, el Bages, el Berguedà, el Moianès, el Solsonès, la Cerdanya, l’Alt Urgell i el Baix Llobregat Nord. Convocat pel diari Regió7 i dotat amb 300 euros (impostos inclosos) i una subscripció a l’edició electrònica valorada en 400 euros.

Premi Revista Dovella per a treballs de recerca per a joves

A un article sobre el treball de recerca de batxillerat o cicles formatius fet el curs 2022-2023 que estudiï qualsevol aspecte de la Catalunya Central. Convocat i dotat pel Centre d’Estudis del Bages amb 300 euros (impostos inclosos) per als autors i una subscripció per dos anys a la revista Dovella per al professor tutor.

Vols compartir aquest contingut?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.