16 de juny de 2024

L’Institut Ramon Muntaner celebra el seu quinzè aniversari

L’Institut Ramon Muntaner celebra el seu quinzè aniversari Fotografia: Carles Barrull

El passat 3 de juliol es van complir 15 anys de la constitució de l’Institut Ramon Muntaner. L’IRMU va nàixer l’any 2003 d’un acord entre la Generalitat de Catalunya i la Coordinadora de Centres d’Estudi de Parla Catalana, amb l’objectiu principal de donar suport a la recerca i a la difusió de l’activitat que realitzen els instituts i centres d’estudis de totes les terres de parla catalana, amb moltes de les quals hi col·labora. L’any 2017 l’IRMU va comptabilitzar gairebé 4.000 activitats realitzades per bona part d’aquestes entitats que formen part del registre de l’Institut.

El Centre d’Estudis del Bages va participar en la V edició de la Jornada Institut Ramon Muntaner, amb l’assistència del president de l’entitat Francesc Comas.

El cap de setmana passat es va dur a terme a Móra la Nova la V edició de la Jornada Institut Ramon Muntaner  per a commemorar els seus 15 anys de vida. Entre altres, s’hi van realitzar dues taules rodones, sobre les diferents perspectives d’aproximació al patrimoni i sobre la recerca i la divulgació en l’àmbit de les humanitats, respectivament; s’hi va presentar el Cens de Fotografia de Catalunya, la V Beca Joan Veny i la directora de l’IRMU ha fet un parlament referent als 15 anys de la institució. Aquesta jornada pretén donar a conèixer la diversitat d’iniciatives, de recerques, de publicacions, d’activitats i de projectes que realitzen els instituts i centres d’estudis, a més d’oferir un context on els participants poden intercanviar i proposar noves idees.

Vols compartir aquest contingut?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.