16 de juny de 2024

Dia Internacional dels Museus

Dia Internacional dels Museus Dia Internacional dels Museus: 20, 21 i 22 de maig de 2016

El 18 de maig es celebra el Dia Internacional dels Museus, un esdeveniment mundial on participen centenars d’institucions museístiques d’arreu, organitzat anualment per l’ICOM (Consell Internacional dels Museus) per sensibilitzar sobre el paper dels museus en el desenvolupament de la societat. A Manresa hi ha una xarxa de museus que vetllen per la preservació del patrimoni de la ciutat i ofereixen activitats per a tots els públics: tallers, visites guiades, jocs, demostracions, etc.

Enguany, el tema de la diada és “Museus i paisatges culturals” i, aprofitant que a Manresa coincideix amb la mostra ExpoBages, els museus s’acosten al públic per oferir diferents punts de vista del paisatge cultural de la ciutat.

Vine, gaudeix i aprèn!

Hi haurà activitats gratuïtes per a tots els públics.

 

Programa d’actes


Divendres, 20 de maig

Al Museu Comarcal de Manresa

 • 19 h: L’antiga església i el col·legi de Sant Ignasi: les cicatrius d’un paisatge històric. Conferència sobre l’evolució histórica urbana i arquitectònica del lloc on es construí l’església de Sant Ignasi al segle XVIII, i posteriorment la Sala Ciutat, a càrrec de l’arquitecte Jordi Morros i de l’historiador Carles Puigferrat. Organitza: Ajuntament de Manresa.

Dissabte, 21 de maig

A la Plana de l’Om

 • 11 h: El paisatge de la Sèquia a la ciutat. Itinerari que ens permetrà descobrir els vestigis del canal medieval a dins de Manresa. Organitza: Parc de la Sèquia.
 • 12 h: Fes el teu estendard!! Taller per fer el teu estendard o el de la teva colla, com feien els medievals. El pintarem en verd i morat, els mateixos colors amb què al segle XIV es van pintar els plats de la ceràmica Manresana. Organitza: Museu Comarcal de Manresa.
 • 17.30 h: Taller de cinteria. Descobreix les possibilitats de les cintes per fer manualitats! Organitza: Museu de la Tècnica.

Al Carrer del Balç

 • De 10 a 14 h: Recorre el carrer del Balç (La visita completa al centre d’interpretació medieval té el preu habitual de 5€ tarifa general i 4€ la reduïda). Porta el dibuix que has pintat a la Plana de l’Om i l’exposarem.

Portes Obertes als museus de la ciutat

 • De 10 a 13 h: al Museu del Santuari de la Cova
 • De 10 a 14 h: al Museu Comarcal de Manresa
 • A les 11, 12 i 13 h: Al Museu Històric de la Seu, visites guiades

Al Museu Comarcal de Manresa

 • De 17 a 19 h: L’antiga església i el col·legi de Sant Ignasi: les cicatrius d’un paisatge històric. Visita guiada a les restes més antigues de l’edici de l’antic col·legi i a les excavacions arqueològiques al solar de l’església on també hi va haver la Sala Ciutat. A càrrec de Jordi Morros i Carles Puigferrat, Arqueòlegs.cat i el Centre d’Estudis del Bages. Organitza: Ajuntament de Manresa. Inici de la visita al Museu Comarcal de Manresa. Es faran grups de 25 persones que sortiran cada 10 minuts. A les 19 h començarà el darrer grup.

Al Carrer del Balç

 • De 17 a 20 h: Recorre el carrer del Balç (Visita complerta 5€ tarifa general i 4€ tarifa reduïda)

Diumenge, 22 de maig

A la Plana de l’Om

 • 12 h: Roques urbanes. Itinerari per reconèixer amb quins materials estan construïts els edificis històrics de la ciutat. Organitza: Museu de Geologia Valentí Masachs

Portes obertes als museus de la ciutat

 • De 10 a 14h: Portes obertes al Museu Comarcal de Manresa i al Museu de la Tècnica de Manresa
 • D’11 a 14h: Portes obertes al Museu de Geologia Valentí Masachs

Amb la col·laboració de: Amics de la Seu, Arqueòlegs.cat, Centre d’Estudis del Bages, Fundació Cova Sant Ignasi-Manresa, Parc de la Sèquia, Parròquia de Santa Maria de la Seu, Generalitat de Catalunya i Diputació de Barcelona

Vols compartir aquest contingut?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.