16 de juny de 2024

La revista Dovella 133 publica la segona part de les comunicacions de les IX jornades de patrimoni

La revista Dovella 133 publica la segona part de les comunicacions de les IX jornades de patrimoni

El Centre d’Estudis del Bages acaba de publicar el número 133 de la revista cultural de la Catalunya Central DOVELLA que inclou la segona part de les comunicacions de les IX Jornades de Patrimoni dedicades a la preservació de torres i castells, amb els articles següents: “El conjunt monumental del castell de Sallent”, d’Eduard Píriz i Gonzàlez; “El castell de Castellet”, d’Òscar Trullàs Ledesma, i “El castell de Berga abans de l’edat moderna”, de Xavier Campillo i Beses.

La revista inclou també d’altres articles: “Una església manresana de Maurici Vilomara”, d’Ovidi Cobacho Closa; ”Els alcaldes de la II República a Castellnou de Bages”, de Montse Perramon Augé; “Pobles de noms feudals, clericals, ridículs i troglodites (1937), de Miquel de Crusafont i Sabater, així com un passeig geològic per “L’antic terme de Relat”, de Josep M. Mata i Perelló i Josep Girabal i Guitart.

Finalment, en les seccions habituals de la revista destaquem: el document inèdit sobre “Les noves claus d’algunes portes de les muralles de Manresa l’any 1599” i la imatge “El castell de Castellar en el primer terç dels s. XX”, tots dos de Marc Torras Serra, i el patrimoni de la societat industrial, de Jaume Perarnau i Llorens, és sobre “La torre del gas de Sallent”.

Vols compartir aquest contingut?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.