20 de juliol de 2024

I Jornades biennals sobre societat industrial

I Jornades biennals sobre societat industrial I Jornades biennals sobre societat industrial a Girona.

El mes de juny del 2006, Amics de la UNESCO de Girona amb la col·laboració de la Federació Catalana d’Associacions i Clubs UNESCO (FCACU) i el suport del Centre UNESCO de Catalunya va organitzar a les comarques de Girona (Girona, Banyoles, Olot i Roses) la III Conferència Internacional de Patrimoni i Cultura de Pau. Un dels eixos tractats va ser el patrimoni industrial. Per part d’Amics de la UNESCO de Girona va ser una descoberta i d’allí va sorgir la decisió d’organitzar un primer cicle de patrimoni industrial, bàsicament conferències i presentacions de publicacions relacionades amb el tema. De seguida es va veure interessant complementar-ho amb uns itineraris turístics de patrimoni industrial.

Els dies 27, 28 i 29 d’abril es duran a terme les I Jornades biennals sobre societat industrial.

Ara, més de deu anys després i havent dut a terme des del 2007 cada any un cicle de patrimoni industrial i diferents itineraris, Amics de la UNESCO de Girona creu necessari fer un pas més organitzant unes I Jornades biennals sobre societat industrial i ho fa amb la Facultat de Turisme de la Universitat de Girona. Unes jornades per discutir, analitzar i divulgar l’impacte de la revolució industrial en la societat, en tots els seus aspectes (creació d’indústries, naixement del turisme, introducció d’esports nous, publicitat, patrimoni, etc.) com a fonament del nostre present. Aquesta primera edició es dedicarà a oferir un “estat de la qüestió” i en el decurs de properes edicions s’estudiaran aspectes concrets, de manera monogràfica.

Societat industrial i tecnologia, del segle XIX al XXI. Una visió global

Les organitzen en coordinació amb la Facultat de Turisme de la UdG i compten amb el suport dels ajuntaments de Girona, Caldes de Malavella i Palafrugell, la Casa de Cultura – Diputació de Girona, la Cambra de Comerç de Girona i la Federació Catalana d’Associacions i Clubs UNESCO (FCACU). A més de la col·laboració del Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (mNACTEC), l’Ecomuseu La Farinera de Castelló d’Empúries, el Museu del Suro de Palafrugell, el Museu Etnològic de Ripoll, el Museu del Cinema de Girona, el Museu d’Història de la Ciutat i l’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural (ICRPC). L’accés a les sessions del matí i la primera hora de les tardes només serà possible havent fet la inscripció prèviament a través del formulari: https://goo.gl/forms/dHgfW97pQDaFCwj92

La data límit per a inscriure-s’hi és el dilluns 10 d’abril del 2017. Hi ha places limitades.

Trobareu la informació de les Jornades en el nostre bloc de Patrimoni industrial

Patrimoni Industrial

Vols compartir aquest contingut?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.