23 d'abril de 2024

Inscripcions obertes a la 20a edició del Recercat 2024

Inscripcions obertes a la 20a edició del Recercat 2024

Com cada any, l’Institut Ramon Muntaner (IRMU) organitza el Recercat. Jornada de Cultura i Recerca Local dels Territoris de Parla Catalana, que vol ser un punt de trobada entre els centres i instituts d’estudis locals i comarcals dels territoris de parla catalana i els ateneus federats catalans.

La vintena edició d’aquesta jornada es realitzarà a Sabadell, Capital de la Cultura Catalana 2024, els dies 3, 4 i 5 de maig de 2024.

Aquest 2024 se celebrarà la vintena edició i en el marc d’aquesta fita també presentem un logo nou molt especial per commemorar aquests 20 anys.

Aquesta edició comptarà amb la coorganització del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana, la Federació d’Ateneus de Catalunya i, com a amfitrions d’aquesta edició, comptarem amb la Fundació Bosch i Cardellach i l’Ajuntament de Sabadell.

Enguany, tornarem a comptar amb l’habitual fira de centres d’estudis, situada a la Plaça del Doctor Robert, en la qual es podran trobar les novetats editorials de la recerca local i comarcal del conjunt dels territoris de parla catalana, així com una exposició de pòsters que mostren els projectes més destacats dels centres i instituts d’estudis locals i comarcals participants.

D’altra banda, tot el gruix de les activitats del Recercat tindrà lloc al Casal Pere Quart, on s’hi podran visitar diferents exposicions produïdes pels centres d’estudis i els ateneus, així com es portaran a terme diferents activitats, com la mostra d’audiovisuals dedicat, en aquesta ocasió, a l’efecte de les riuades i el seu impacte en l’imaginari col·lectiu. També hi haurà la tradicional taula “Patrimoni a debat: reflexions des de la societat civil” i una taula sobre el patrimoni en el context digital en l’àmbit local. Com ja és habitual, el Mosaic Recercat ens donarà a conèixer els últims projectes que estan duent a terme els centres d’estudis locals i comarcals i des dels ateneus federats. Finalment, també comptarem amb una taula rodona sobre els camins antics i els nous usos. A més, en el marc del vintè aniversari de l’IRMU també organitzarem sessions per projectar el videomapatge IRMU, 20 anys.

El plat principal de la jornada serà l’acte lliurament dels Premis Recercat que tindrà lloc el dissabte 4 de maig, a les 13.30 hores, a l’auditori del Casal Pere Quart.

Com a activitats complementàries comptarem amb l’espectacle “Que jo soc jo” un recital d’homenatge al sabadellenc Joan Oliver, Pere Quart, a càrrec del dramaturg, traductor i poeta sabadellenc Feliu Formosa, la poeta tortosina Cinta Massip i l’acordionista local Joan Alavedra, que tindrà lloc el divendres 3, a les 22 hores, a l’auditori del teatre del Casal Pere Quart, i a més, també comptarem amb un espectacle de dansa que tindrà lloc el dissabte 4, a les 22 hores, al mateix auditori del teatre del Casal Pere Quart. A banda, també hi haurà una sortida, que consistirà en un “Itinerari del Sabadell del segle XIX” i la visita al Vapor Buxeda que es farà el diumenge 5, a les 11.30 hores. Finalment, enguany també comptarem amb l’espai per als més petits del Recerxic: “Ecojoc”, de la companyia AC & LARESIDUAL que es portarà a terme en col·laboració amb la Fundació La Roda el dissabte 4, de les 17.30 a les 19.30 hores.

Qui estigui interessat a assistir-hi, es pot inscriure a través de la butlleta electrònica que trobareu a l’enllaç següent: INSCRIPCIONS.

La data límit per inscriure’s al Recercat és el dilluns 15 d’abril de 2024.

En aquest sentit, el termini per rebre els materials que s’inclouran en la carpa del Recercat acaba el divendres 22 d’abril de 2024.

D’altra banda, recordem que el termini per presentar candidatures per als Premis Recercat acaba el dimarts 12 d’abril de 2024.

Properament, us informarem sobre el programa definitiu de la vintena edició del Recercat.

A més, també podeu consultar tota la informació actualitzada a la secció sobre el Recercat que tenim disponible al següent enllaç: https://www.irmu.org/projects/recercat/

Vols compartir aquest contingut?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.