15 de juny de 2024

La Mostra d’Economia Social i Solidària amplia i es trasllada al riu

La Mostra d’Economia Social i Solidària amplia i es trasllada al riu

La 3a Mostra d’Economia Social i Solidària de Manresa amplia espais i dies. Ho fa traslladant l’activitat principal, del dissabte 2 de juny, a tocar del riu a l’entorn de la Fàbrica dels Panyos. Els actes, a més, s’allargaran durant tota la setmana i, de fet, ja va tenir un preàmbul aquest dilluns 21 de maig amb una primera xerrada de Francesc Mateu, director d’Oxfam Intermón. I és que l’economia Mostra es fa coincidir també amb la celebració del Dia Internacional del Comerç Just, on diverses ciutats celebren actes al llarg del mes de maig reivindicant una forma diferent d’organitzar el treball i el consum.

El trasllat a la Fàbrica dels Panyos ve donat per l’ampliació de les activitats lúdiques i de difusió del comerç just i l’economia social i solidària que farceixen la 3a Mostra, organitzada per l’Ajuntament de Manresa i l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central. El dissabte 2 de juny, a  part de les parades d’entitats i cooperatives i dels tallers per a tots els públics que s’aniran fent al llarg del dia, també hi haurà una bona proposta cultural que es completa amb els actes de la Festa del riu per tal de crear un corredor d’activitats per gaudir de l’entorn del riu.

Durant la jornada del dissabte es faran visites guiades a càrrec dels guies CEB, per inscriure’s cal anar al web de Manresa Turisme. Places limitades.

El nou entorn s’adapta encara millor als principis de l’economia social i solidària. L’objectiu és que qui vagi a la Mostra, a part de passar un molt bon dia en família i a tocar del riu, pugui tornar a casa amb un bon bagatge de recursos per viure d’una altra manera, alhora que coneix diverses fórmules diferents d’organització de l’economia, el treball i el consum.

La Setmana de l’Economia Social i Solidària és fruit del treball conjunt entre Ateneu Cooperatiu i la regidoria d’Ocupació i els programes d’Inclusió Social i Cooperació de l’Ajuntament de Manresa. Compta amb la col·laboració del teixit social de Manresa, tant a nivell de Xarxa d’Inclusió Social i Consell Municipal de Solidaritat, com a nivell d’iniciatives com Ecoxarxa.

Vols compartir aquest contingut?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.