18 d'abril de 2024

Xerrada de Joan Requesens: “La profecia en la política dels Borja”

Xerrada de Joan Requesens: “La profecia en la política dels Borja” Joan Requesens i Piquer (Manresa 1944) és doctor en Filologia Catalana i llicenciat en Teologia.

El poder i la profecia: de la teoria a la pràctica borgiana dóna les claus de lectura per entendre la configuració del món profètic i la seva utilització política. Partint d’una premissa, la inevitable condició de la profecia com a arma del poder i el contrapoder, s’analitza la seva confluència amb tradicions com el mil·lenarisme i l’astrologia, les formes literàries i les fonts, els protagonistes i els mecanismes de control des de l’Església i el poder laic.

Biografia de l’autor

Joan Requesens i Piquer (Manresa 1944) és doctor en Filologia Catalana i llicenciat en Teologia. Ha estat catedràtic d’institut de Batxillerat i investigador a la Càtedra de Literatura Moderna de la Universitat de Barcelona. És corresponent de la Reial Acadèmia de Bones Lletres i membre de la Societat Verdaguer. Ha editat textos del Renaixement i publicat diversos estudis d’aquest període i del segle XIX.

el_poder_i_la_profecia_de_la_teoria_a_la_practica

La presentació anirà a càrrec de Joan Vilamala.


  • Dia: Dijous 17 de novembre
  • Lloc: Casal de l’Església, Era d’en Firmat, núm. 1-3, Manresa
  • Hora: 20.00 hores

 

Vols compartir aquest contingut?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.