27 de maig de 2024

Música i Romànic: Cicle de concerts als temples romànics del Bages

Música i Romànic: Cicle de concerts als temples romànics del Bages

Teniu a les vostres mans la presentació del 7é Cicle de Música i Romànic que organitza Amics de l’Art Romànic del Bages. Durant aquest temps hem volgut convidar-vos a gaudir de la bona música i de l’arquitectura romànica. En primer lloc, serem guiats a través de l’art medieval per tal de conèixer una mica més el nostre llegat històric, i posteriorment, la música ens proporcionarà la màgia necessària per fer que el nostre viatge a través del temps resulti impossible d’oblidar. Desitgem acostar-vos a l’art Romànic d’una manera diferent.

1. Dissabte 30 d’abril, visita a les 19.00h i concert a les 19.30h | Aportació: 10 € | Sant Iscle i Santa Victòria de Rajadell

Situada dalt d’un turó que s’alça al costat de la riera, trobem la vila de Rajadell. Hi destaquen, el castell i l’església. De l’edifici romànic original documentat el 1154, en resta poca cosa, el temple va ser reformat i reconstruït al llarg dels anys, especialment, els segles XIII i XVI, posteriorment, al s.XVII s’hi va afegir el campanar. Visita guiada a les 19.00h a càrrec de Roser Parcerisas.

Miriam Encinas & Alexandre Guitart (músiques del Món)

Dos músics amb un llarg recorregut que ens proposen un acostament a les músiques del Mediterrani Oriental, amb sons i cançons tradicionals de Grècia o l’antiga Pèrsia així com la refinada música culta de Turquia o l’Afganistan, amb instruments tradicionals d’aquestes terres, indrets d’on van arribar molts dels nostres instruments medievals.

Musica
VII Cicle de Concerts a temples romànics del Bages 2016

2. Diumenge 15 de maig, visita a les 18.30h i concert a les 19.00h | Aportació: 10 € | Monestir de Santa Maria de Serrateix

Va ser monestir benedictí durant 900 anys (941-1835). Hi podem contemplar: restes de la primera església preromànica, l’església romànica (s.XI-XII), la torrecampanar (s.XIV), el Pati de l´Abat (s.XV) i el Claustre neoclàssic (s.XVIII). Des del 1977, el Patronat d´Amics de Serrateix (Berguedà) vetlla per la seva difusió i restauració. Visita guiada a les 18.30h a càrrec de Josep Ma. Badia.

Ferran Pisà & Eulàlia Fontova (música antiga – barroc)

La música anglesa del s.XVII va ser molt influenciada per un nou estil musical provinent d’Itàlia, el barroc. La cantant Eulàlia Fantova i el tiorbista Ferran Pisà ens proposen un programa que centra el focus en tres autors de perfil ben diferent: Henry Lawes,Pelham Humfrey i Henry Purcell.

3. Dissabte 11 de juny, visita a les 19.00h i concert a les 19.30h | Aportació: 10 € | Talamanca

En el marc d’una altra vila encisadora, com és Talamanca, amb els seus carrers que s’enfilen juganers, places i placetes fascinants hi trobem una interessant església romànica de finals del s.XII. Originalment, l’església era d’una sola nau, al s.XVIII s’hi van fer ampliacions amb dues noves capelles laterals.Visita guiada a les 19.00h a càrrec de Francesc Villegas.

Bolé (Noves Músiques)

Aquest trio vingut de Mèxic faran parada a la comarca en la seva gira per Europa. Es tracta d’una formació que fusiona amb gràcia instruments i sonoritats tant diferents com són les produïdes pel violí, el sitar i la guitarra. El resultat és una sonoritat singular, agradable i innovadora. Música global.


Més informació:

Consultar el tríptic: enllaç

Vols compartir aquest contingut?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.