19 de maig de 2024

Nou llibre de Rosa Serra: “Mines i miners al Berguedà”

Nou llibre de Rosa Serra: “Mines i miners al Berguedà” En la fotografia veiem un grup de miners en acabar el seu torn. Imatge de: Relleu fotogràfic de les Mines del Berguedà

A Catalunya la mineria del carbó ha desaparegut. Què en queda de tota aquesta activitat que va donar vida i treball durant més de 160 anys? Mines, Miners i Ferrocarril al Berguedà és un estudi sobre el passat ric i complex, una història col·lectiva i milers d’històries individuals. Rosa Serra en aquests dos llibres presenta l’estudi més exhaustiu sobre els miners i la mineria de la comarca del Berguedà i el procés de construcció de la singular xarxa viària i ferroviària; explica una història local que també és global, la de la industrialització. La comarca s’omplí de gent de tot arreu i s’obrí a la innovació a les comunicacions, als nous sistemes de transport, al canvi; es va transformar.

Per comprar els dos llibres, es pot enviar un correu al Centre d’Estudis del Bages, amb el “títol” del missatge: Llibre Mines o adquirir-lo directament passant per l’Arxiu Comarcal del Bages (Via Sant Ignasi, 36-40, Manresa) en horari de 9 del matí a 2 del migdia (excepte mes d’agost). El preu dels dos llibres és de 50 €.


MOSTRA 1. VOL. 1. MINES, MINERS I FERROCARRIL

MOSTRA 2. VOL. 1. MINES I MINERS. UNA HISTORIA INDUSTRIAL

 

Vols compartir aquest contingut?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.