26 de maig de 2024

Noves formes d’entendre i dinamitzar el patrimoni

Noves formes d’entendre i dinamitzar el patrimoni Un moment de les jornades d'estudi i debat, dissabte passat a la seu de la Delegació Bages-Berguedà del Col·legi d'Arquitectes. (Fotografia: CEB)

El Centre d’Estudis del Bages tancarà aquest dissabte 31 de gener les jornades de gestió cultural (noves formes d’entendre i dinamitzar el patrimoni) amb una visita guiada a Cardona per conèixer els projectes sobre el patrimoni que s’hi han portat a terme. La visita, gratuïta i per la qual no cal inscripció prèvia, serà coordinada per l’arqueòloga municipal de Cardona, Ainhoa Pancorbo, i el lloc de trobada serà l’Oficina de Turisme de Cardona a les 10 del matí.

jornada1
Un moment de les jornades d’estudi i debat, dissabte passat a la seu de la Delegació Bages-Berguedà del Col·legi d’Arquitectes. (Fotografia: CEB)

Les jornades van començar amb una conferència de Jaume Plans sobre patrimoni cultural i TIC, i una trobada d’estudi i debat dissabte passat, on prop d’una trenta de persones van seguir les explicacions dels quatre ponents convidats. La seu de la Delegació del Bages-Berguedà del Col·legi d’Arquitectes va ser el marc escollit per presentar les jornades d’estudi i debat, que van començar amb la intervenció d’Eudald Tomasa, director general del Grup Transversal, que va parlar de la gestió activa i proactiva del patrimoni, i dels nous models de gestió. Seguidament, el director de Quaderna, Jordi Rodó, va presentar els eixos centrals del projecte Manresa 2022. Després d’una pausa va arribar la intervenció de Quim Torra, director del Born Centre Cultural, que va presentar l’experiència de l’equipament cultural barceloní que gestiona, i va tancar l’acte l’antropòleg i museòleg Xavier Roigé, per parlar de la situació actual dels museus locals.

Les Jornades són organitzades pel Centre d’Estudis del Bages, compten amb el suport de l’Institut Ramon Muntaner, i amb la col·laboració de l’Arxiu Comarcal del Bages, la Fundació Aigües de Manresa-Junta de la Sèquia, el Centre Cultural Casino, el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i l’Ajuntament de Cardona.

Vols compartir aquest contingut?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.