16 de juny de 2024

Presentació del llibre: “Primers llibres i opuscles impresos a Manresa”

Presentació del llibre: “Primers llibres i opuscles impresos a Manresa”

Els primers llibres i opuscles impresos a la ciutat de Manresa daten de 1724, a càrrec dels impressors i gravadors Abadal i un desconegut Domingo Coma. Carles-Jordi Guardiola, especialista en l’obra de Carles Riba, ha concretat el neguit que arrossegava des de feia dècades en una recerca recent en catàlegs, biblioteques i subhastes per rastrejar els inicis de la impressió de llibres i opuscles -publicacions de més d’una pàgina- a la capital bagenca, una investigació que l’ha dut al segle XVIII.

L’autor

Carles-Jordi Guardiola i Noguera (Manresa, 1942). Estudià filologia hispànica a la Universitat de Barcelona i començà conreant la poesia. Aconseguí un accèssit al Premi Amadeu Oller (1968). Publicà composicions en nombroses antologies i reculls, sobretot cap a la fi dels anys seixanta. Dedicat a tasques editorials, ha estat director d’Edicions La Magrana. Fou secretari i president de l’Associació d’Editors en Llengua Catalana i el 1970 va guanyar la Flor Natural als Jocs Florals de la Llengua Catalana de Tübingen. Ha editat articles a Randa i Revista de Catalunya.

El 1980 publicà un llibre on aplega la documentació més important referent al català durant el franquisme. Estudiós de la figura de Carles Riba, també n’ha editat la seva voluminosa correspondència. L’edició del primer volum fou guardonat amb el Premi de la Crítica Serra d’Or d’edició. És membre de l’Associació Internacional de Llengua i Literatura Catalanes (AILLC) i del PEN català. Actualment, és vocal de la Junta de Ràdio Associació de Catalunya.

Presentació:
  • Dia: Dimarts 26 d’abril
  • Hora: 19 h
  • Lloc: Lliberia Parcir (c/Angel Guimerà 74, Manresa)
Vols compartir aquest contingut?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.