25 de maig de 2024

“Sallent i el republicanisme” el nou llibre històric sobre Sallent

“Sallent i el republicanisme” el nou llibre històric sobre Sallent

“Sallent i republicanisme”, aquest és el llibre que s’està portant a terme des d’Esquerra Sallent. Des d’ERC es vol donar a conèixer la història de Sallent del segle XIX fins a la restauració democràtica. Durant aquesta etapa a Sallent es va lluitar pel “llarg camí per la conquesta de la democràcia i la llibertat”, segons expliquen en el seu enllaç del Verkami.

flyier 21-4-17A través d’un Verkami, una plataforma dedicada al micromecenatge, es vol arribar a aconseguir 3.000 euros per tal de dur a terme el projecte. Des del dia d’avui es porten 1,265€ pel llibre i encara queden cinc dies per participar-hi. Esquerra Sallent ha vinculat el projecte amb Associació “Cogulló” (A.R.), per tal de poder dur a terme el Verkami i el llibre. L’objectiu del llibre és poder “entendre el republicanisme i la història del nostre país”. Des del 2016 el llibre es va començar a escriure a la mà de Josep Carles Robert i l’ajuda de Ferran Sánchez, historiador de Sallent.

La presentació del llibre es té previst pel 21 d’abril. El llibre es vol presentar abans de Sant Jordi per tal “que la gent s’impliqui més al projecte”, segons va dir Santi Andorrà, col·laborador dins del projecte. La presentació anirà a càrrec de l’autor a la Sala Vilà i Valentí de Sallent.

“Aquest llibre és un exercici de recuperació de la memòria i et permetrà conèixer com es van viure els moments més rellevants de la nostra història dins de la dinàmica d’un poble com Sallent, […] també donar a conèixer totes les etapes del republicanisme, donant informació, també, dels episodis més desconeguts de la seva evolució fins a arribar als nostres dies. Us deixem l’enllaç del Verkami per tal de tenir més informació.

Vols compartir aquest contingut?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.