16 de juny de 2024

Sant Vicenç de Castellet inicia a l’octubre el projecte de consolidació i rehabilitació de “Castellet”

Sant Vicenç de Castellet inicia a l’octubre el projecte de consolidació i rehabilitació de “Castellet”

A partir del mes vinent d’octubre Sant Vicenç de Castellet iniciarà el projecte de consolidació i rehabilitació de Castellet, un dels símbols del municipi. El conjunt data del segle XI, rep la classificació de monument històric i és considerat Bé Cultural d’Interès Nacional. L’Ajuntament vol preservar Castellet, potenciar-lo com un dels símbols del municipi i evitar la seva degradació progressiva. Per fer-ho desenvoluparà un seguit d’actuacions fins a l’any 2018 amb un pressupost de 522.000 euros que compta amb les subvencions de la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya. El projecte millorarà la torre de Castellet, l’ermita, la masoveria i els accessos a tot el conjunt patrimonial.

castellet2
Foto en què se simula com quedarà Castellet i el seu entorn un cop completada la rehabilitació. [Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet]

En quatre fases

Les primeres accions que es duran a terme a partir de l’octubre seran l’enderroc de les naus annexes sense valor patrimonial i les prospeccions arqueològiques per completar i detallar la història de Castellet. L’any 2016 es redactarà el Pla Director, que determinarà els usos i totes les actuacions a realitzar per la recuperació de l’ermita, de la torre i de tot l’entorn. La tercera fase serà l’any 2017 en què s’executarà el projecte de consolidació de l’ermita, es farà la conversió de la torre del castell en una torre de guaita i mirador públic i s’adequarà l’accessibilitat i la seguretat de tot el conjunt. Finalment, l’any 2018 es consolidarà i rehabilitarà la masoveria de Castellet amb l’adequació de l’entorn. Fins fa uns anys en aquesta casa hi havia viscut el masover, però actualment no compleix la normativa perquè la masoveria pugui ser habitable.

Participació ciutadana

L’Ajuntament vol convertir aquest projecte en una oportunitat perquè la ciutadania també hi digui la seva i se’l faci seu. En aquest sentit, aquest dimecres es farà la primera trobada d’una comissió formada per historiadors, col·laboradors de la revista El Breny, representants dels grups municipals al consistori i membres del Centre Excursionista que treballaran per donar a conèixer el projecte de Castellet. Es preveu l’organització de xerrades, exposicions i col·loquis divulgatius sobre el conjunt històric.

Vols compartir aquest contingut?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.