18 de juny de 2024

Tornen les visites a la Manresa Desconeguda per Festa Major

Tornen les visites a la Manresa Desconeguda per Festa Major Hospital de Sant Andreu de Manresa. Fotografia: Aj Manresa

Els dies 24 i 25 d’agost es podran visitar diferents estances de l’Hospital de Sant Andreu i l’antiga església i convent de Sant Francesc.

La Festa Major de Manresa oferirà una nova oportunitat per a descobrir edificis i espais patrimonials de la ciutat que no acostumen a estar oberts al públic. Aquest any, s’obriran les portes de l’Hospital de Sant Andreu i de l’antiga església i convent de Sant Francesc els dies 24 i 25 d’agost, respectivament. Per visitar-los, caldrà fer reserva prèvia a partir del 21 d’agost a través de www.manresaturisme.cat o, presencialment, a l’Oficina de Turisme de Manresa.

La visita a tots dos espais és una cita única per conèixer la història i el patrimoni cultural de la ciutat. El dia 24 d’agost, es podrà visitar el que fa més de 700 anys era un hospital medieval i ara és un centre assistencial. L’Hospital de Sant Andreu obrirà al públic una part de les seves estances, una visita per gaudir d’una gran varietat d’estils arquitectònics i de l’evolució de l’edifici al llarg dels anys. També es podran visitar les ales de l’edifici on es desenvoluparà un nou projecte assistencial. La visita començarà a la plaça de l’Hospital a les 17 h i tindrà una durada d’una hora.

El 25 d’agost, també a les 17 h, es podrà visitar l’antiga església i convent de Sant Francesc convertit amb els anys en l’Escola Joviat i que el curs que ve passarà a ser públic amb el nom d’Institut Escola Manresa. Durant la visita es podrà veure l’interior de l’església i alguns vestigis de les antigues estances del convent. La visita començarà a la plaça Icària amb carrer de les Campanes i també durarà una hora aproximadament.

Totes dues visites són gratuïtes i necessiten inscripció prèvia. Aquest pas es podrà fer a partir del dilluns 21 d’agost a les 10 h fins que s’exhaureixin les entrades. La inscripció es pot fer a través de la pàgina web www.manresaturisme.cat o anant presencialment a l’Oficina de Turisme de Manresa, a la plaça Major, 10. L’horari de l’oficina és dilluns de 10 a 14 h i de dimarts a divendres, de 10 a 14 h i de 17 a 19 h. Les dues visites són parcialment accessibles a persones amb mobilitat reduïda. Es poden indicar necessitats específiques a l’Oficina de Turisme quan es faci la reserva d’entrada.

Les visites de la Manresa Desconeguda estan organitzades per l’Ajuntament de Manresa amb la col·laboració del Centre d’Estudis del Bages, l’Associació Memòria i Història de Manresa, la Fundació Turisme i Fires de Manresa, la Fundació Sant Andreu Salut i l’Institut Escola Manresa.

Vols compartir aquest contingut?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.