20 de juliol de 2024

X Jornades d’Arqueologia Industrial de Catalunya

X Jornades d’Arqueologia Industrial de Catalunya

El proper mes de desembre se celebraran les X Jornades d’Arqueologia Industrial de Catalunya, que organitzen l’Associació del Museu de la Ciència i de la Tècnica conjuntament amb el Museu de la Ciència, que enguany tindran lloc a Vic, amb ocasió d’haver estat proclamada Capital de la Cultura Catalana 2016. La temàtica principal que s’ha escollit per a aquesta edició de les Jornades és el del Patrimoni de la Indústria Alimentària, passat, present i futur.

L’objectiu de les X Jornades d’Arqueologia Industrial de Catalunya és el d’aportar i acollir noves visions i estudis originals en qualsevol dels camps relacionats amb l’elaboració, transformació, preparació, distribució, impacte públic, difusió, publicitat… dels productes alimentaris pel consum humà. En un moment de canvi i transformació sobre el futur industrial de Catalunya, es vol recordar el passat i la reacció de la societat per tirar endavant, tot realitzant i acceptant grans canvis. Es tracta de recordar el passat per anar cap a un futur millor.

La comarca d’Osona i la plana de Vic, actuen com a motor econòmic, sent una de les principals comarques ramaderes de Catalunya, en especial dedicació al porcí i al boví. Hi ha, per tant, un gran nombre d’explotacions agràries, ramaderes i amb indústries i empreses de distribució vinculades a la temàtica que ens ocuparà de l’1 al 3 de desembre del 2016, a la ciutat de Vic.

Vols compartir aquest contingut?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.