Arriba a Manresa el IX Congrés d’Història Moderna de Catalunya dedicat a la figura de Sant Ignasi

La Universitat de Barcelona, en col·laboració amb altres universitats (UAB, Ateneu Sant Pacià-Facultat Antoni Gaudí i Facultat de Teologia) i l’Ajuntament de Manresa, organitza un congrés acadèmic, dintre del cicle quadriennal de congressos d’Història Moderna, al voltant del món i l’època en què va viure Ignasi de Loiola, on s’aplegaran ponents de nivell nacional i internacional.

La temàtica girarà al voltant, fonamentalment, de la construcció del pensament ignasià i jesuïta i de la seva influència política, cultural i espiritual a la Catalunya de l’època. Al voltant d’aquests eixos s’articularan blocs temàtics sobre la nova espiritualitat, la religiositat femenina en el món ignasià, la religió en l’àmbit rural i en l’àmbit urbà o les circulacions culturals i artístiques als segles XVI i XVII.

Per a la presentació de propostes de comunicacions, caldrà aportar el títol i un resum d’una pàgina (2.100 caràcters) abans del 30 de març del 2022. El text de la comunicació haurà de lliurar, amb un màxim de 15 pàgines, abans de l’1 d’octubre. La versió definitiva per publicar caldrà lliurar-la, amb posterioritat al congrés, el 30 de gener del 2023.

L’organització del congrés sotmetrà tant les propostes de comunicació com els textos complets a la revisió per determinar-ne l’acceptació. Les ponències del congrés es publicaran en paper mentre les comunicacions s’oferiran en un volum digital d’actes, amb l’ISBN corresponent, editat per la Universitat de Barcelona.

Més informació:
  • Dies: 19-22 de desembre del 2022
  • Lloc: Sala d’actes de la Fundació Althaia (Manresa)
  • Correu de contacte: congreshmc@ub.edu
Vols compartir aquest contingut?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.