19 de març de 2024

Callús, un patrimoni amb molta història. De l’edat mitjana a la industrialització

Callús, un patrimoni amb molta història. De l’edat mitjana a la industrialització Santa Maria de Viladelleva és una església rural d'una sola nau, originària del segle XI. Fotografia: Diputació de Barcelona.

Com cada any a aquesta època, els monuments i equipaments patrimonials d’arreu d’Europa obren portes per celebrar les Jornades Europees del Patrimoni, com una festa que ha esdevingut ja un esdeveniment cultural de primer ordre en el calendari anual. Des del Centre d’Estudis del Bages ens sumem a la celebració amb diverses activitats que serviran per apropar el patrimoni de la ciutat i difondre la consciència de conservar-lo a tots els públics.

El dissabte 13 d’octubre el Centre d’Estudis del Bages, juntament amb l’Ajuntament de Callús i el Grup Callussenc de Recerca, ofereix una visita a la població de Callús i el seu ric patrimoni.

Es visitaran: la Tosa, la col·lecció d’art sacre i funerari procedent de l’antiga església parroquial de Sant Sadurní i cementiri medieval, la teuleria del Cortès, la Rectoria i el castell de Godmar, Cal Cavaller i les Tines dels Manxons. A les 13.15 h, final de la visita i beguda oferta per l’Ajuntament de Callús. Totes les explicacions aniran a càrrec del Grup Callussenc de Recerca, excepte la del castell de Godmar, que anirà a càrrec del Centre d’Estudis del Bages.

Cal fer inscripció prèvia al Centre d’Estudis del Bages (cebages@cebages.org, telf. 938736525) o a l’Ajuntament de Callús (Telf. 93 69 30 000). Visita gratuïta.

Organitzen: Centre d’Estudis del Bages, Grup Callussenc de Recerca i Ajuntament de Callús.

Sortida
  • Dia: 13 d’octubre
  • Hora: 9.30h
  • Punt de trobada: Plaça Major, davant Ajuntament de Callús

Agenda Jornades Europees de Patrimoni 2018

Com cada any en aquesta època, els monuments i equipaments patrimonials d’arreu d’Europa obren portes per celebrar les Jornades Europees del Patrimoni, una festa que ha esdevingut ja un esdeveniment cultural de primer ordre en el calendari anual. A Catalunya, els dies 12, 13 i 14 d’octubre centenars de monuments obriran portes de manera gratuïta i es faran activitats per a tots els públics.

Vols compartir aquest contingut?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.