19 de maig de 2024

Localitzen l’antic mur del Castellet de Sant Vicenç de 19 metres

Localitzen l’antic mur del Castellet de Sant Vicenç de 19 metres Equip arqueòleg treballant a la zona nord del Castellet | Fotografia: AjSVC

Sant Vicenç executa noves prospeccions arqueològiques a la zona nord de Castellet en la fase 4 del Pla Director de la seva rehabilitació.

Durant els darrers dies l’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet ha iniciat noves prospeccions arqueològiques a l’entorn de Castellet en el marc de la fase 4 del Pla Director del conjunt monumental de Castellet. Fins ara, l’equip que treballa sobre el terreny ha localitzat la part superior de les restes de l’antic mur del castell de 19 metres de longitud. Els arqueòlegs continuen treballant en noves cates des de la façana nord de l’ermita fins al turó, on s’ha retirat el pal i la senyera, i el final del recinte. Les prospeccions que s’estan realitzant i que continuaran fins al mes de març permetran datar amb exactitud l’antic castell medieval.

Descoberta d’un cementiri medieval

L’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet va fer una important descoberta en aquest entorn l’any passat en què es va descobrir un cementiri medieval a través de les restes de vuit cossos localitzats. Un cop obtingudes les proves del carboni 14, fetes en dos dels individus als Estats Units, els resultats indicarien que una de les restes humanes es correspondria a finals del segle XI i l’altre, al segle XII. Les prospeccions que s’estan fent aquest mes de gener preveuen excavar la necròpolis amb major extensió per comprovar si hi ha noves restes.

Procés de rehabilitació

El procés de rehabilitació del conjunt medieval de Castellet continua avançant. Més enllà de l’execució de la fase 4, en l’actualitat es redacten els projectes de les fases 2, 3 i 6 que es corresponen a la rehabilitació de l’ermita, a la reconstrucció de la casa de l’ermità i a l’adequació de la torre, que funcionarà com a mirador, respectivament. 

Vols compartir aquest contingut?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.