18 de juny de 2024

Aguilar de Segarra té 159 elements de patrimoni cultural i natural al terme

Aguilar de Segarra té 159 elements de patrimoni cultural i natural al terme

L’Oficina de Patrimoni Cultural (OPC) de la Diputació de Barcelona ha lliurat el Mapa de Patrimoni Cultural d’Aguilar de Segarra al seu Ajuntament, fruit del corresponent conveni signat amb el municipi.

Amb aquest treball s’han inventariat a Aguilar de Segarra 159 elements del patrimoni cultural i natural del terme, dels quals el 81% corresponen a patrimoni immoble (edificis, conjunts arquitectònics, elements arquitectònics, jaciments arqueològics i obra civil), un 3% és moble (col·leccions, objectes i elements urbans), un 1% documental (fons documentals i d’imatges), un 12,5% immaterial (manifestacions festives, tradicions orals, música i dansa, costumari i tècniques artesanals) i un 2,5% natural (zones d’interès natural i espècimens botànics singulars).

L’OPC realitza des de fa més de 19 anys els Mapes de Patrimoni Cultural dels municipis de la demarcació de Barcelona que ho sol·liciten. Actualment, hi ha 168 municipis de la demarcació on ja s’ha dut a terme el mapa i una vintena més es troben en procés de realització.

Vols compartir aquest contingut?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.