27 de maig de 2024

Fonollosa ja té el projecte de restauració de l’església de Sant Vicenç de Fals

Fonollosa ja té el projecte de restauració de l’església de Sant Vicenç de Fals

La Diputació de Barcelona ha lliurat a l’Ajuntament de Fonollosa el projecte de restauració de la nau central, la capella gòtica i la capella fonda de l’església de Sant Vicenç de Fals. El projecte, dirigit pel Servei de Patrimoni Arquitectònic Local (SPAL), actua en els diferents espais interiors de l’església, planteja i valora el conjunt d’actuacions necessàries de consolidació, restauració i rehabilitació per a garantir l’estabilitat dels diferents elements i materials constructius. El pressupost estimat d’aquestes actuacions és de 200.000 euros.

El projecte preveu mantenir i consolidar les discontinuïtats en els revestiments preexistents com a testimoni de les diferents transformacions que ha sofert l’edifici al llarg del temps, amb l’objecte de mantenir els seus valors documentals posant a l’abast de les generacions presents i futures les diferents sensibilitats i formes d’expressió culturals amb la màxima autenticitat.

El conjunt monumental de Fals està format per l’església parroquial, a la qual s’adossa l’antiga rectoria, i una alta torre cilíndrica de l’antic castell. Separada dels elements anteriors per un barranc, hi ha una altra esvelta torre de defensa, situada a la vessant dreta de la riera de Fonollosa. Les torres estan declarades Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) i l’església Bé Cultural d’Interès Local (BCIL).

Vols compartir aquest contingut?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.