19 de juliol de 2024

Conferència sobre els quatre segles d’arrelament de les caputxines a Manresa

Conferència sobre els quatre segles d’arrelament de les caputxines a Manresa Claustre del Monestir de Sant Carles Borromeu, objecte de conflicte entre el bisbat de Vic i les monges caputxines | Fotografia: Monestirs.cat

El Centre d’Estudis del Bages, el Moviment Cristià Comunitari de Manresa i el convent de les caputxines organitzen, el proper dimecres, dia 4 de gener, la conferència “Les caputxines. 4 segles arrelades a Manresa”, a càrrec de l’historiador, Francesc Comas, president del Centre d’Estudis del Bages. Tindrà lloc a les 7 de la tarda a l’església del convent de les caputxines, al carrer de Talamanca.

Aquest convent ha estat de molta actualitat els darrers mesos perquè les, actualment, quatre germanes que hi queden el volien cedir a la Fundació Sociosanitària de Manresa (FSSM) per fer-hi una residència d’ancians. A canvi, la fundació oferia un servei a la ciutat i s’havia compromès a tenir cura de les germanes, que ja són molt grans, fins al final de les seves vides. L’acord, però, va ser anul·lat per la Santa Seu, alhora que el bisbat ha agafat el control del convent. El passat 12 de desembre, el Servei d’Atenció Domiciliària, amb seu al convent des del gener del 2015, en va marxar per ordre del bisbat de Vic, que va condicionar la represa de les converses a començar de zero alhora que es va comprometre, ara sí, a donar un cop de mà a les caputxines i la FSSM per portar a bon port l’acord en el que fa referència al tema de dret.

Vols compartir aquest contingut?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.