19 de maig de 2024

Es segueix destapant la història del jaciment ibèric del Cogulló

Es segueix destapant la història del jaciment ibèric del Cogulló Poblat ibèric del Cogulló, fotografia realitzada des de l'aire per un dron. (Ajuntament de Sallent)

La campanya 2016 del Jaciment Ibèric del Cogulló de Sallent ha permès descobrir un nou tram molt ben conservat –de 6 metres x 2 d’amplada- de la muralla fundacional (1), datada de la segona meitat del segle V aC.

Els treballs realitzats s’han centrat al nord del sector A, que bona part va començar a ser excavada als anys 70. Així mateix, s’han excavat dos recintes adossats al nou tram de la muralla fundacional (2) i dos més iniciats als anys 70 (4). A més, els murs de façana han guanyat alçada i entitat patrimonial gràcies a l’excavació dels estrats superiors de part del carrer principal (3). Per altra banda, s’ha portat a terme la consolidació de tots els murs destapats i aquells que ho requerien com és el cas de la muralla meridional (5) i el bastió nord, juntament amb la neteja de les estructures conegudes del sector A. Els paviments excavats han sigut coberts per preservar-ne la conservació.

Les actuacions han permès conèixer millor l’organització interna de l’urbanisme antic, així com confirmar les fases evolutives de l’assentament. Els resultats han aportat una valuosa informació científica. Destacar també el vessant patrimonial, ja que les noves restes exhumades permeten ampliar el jaciment amb noves estructures visitables i fer més comprensibles i coherent l’assentament que amb les restes descobertes uneix el sector A amb la resta de l’assentament. La campanya d’excavació es va iniciar l’1 de juny i va acabar el 15 de juliol, coordinada per 3 arqueòlegs, 1 restaurador, 2 treballadors de la brigada contractats a través dels Plans d’Ocupació i 5 voluntaris dels quals 2 eren estudiants d’història. Com a novetat, s’han realitzat fotografies aèries del jaciment amb un dron.
Vols compartir aquest contingut?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.